Kurser i Konstverkstan


 

Måla akvarell!

15-17 februari 13.00-15.00

Kom och testa att måla akvarell. Du får pröva på olika tekniker och se hur färger, pigment och vatten kan användas för att skapa olika uttryck. Tillsammans utforskar vi mediet och har en trevlig stund tillsammans. Kursen är för dig som är nybörjare och för dig som målat tidigare.

Vi håller till i konstverkstan på Varbergs konsthall, allt material finns på plats.

Anmälan till konstpedagog Jenny Forsgren, 070-453 71 97. Du kan även maila till jenny.forsgren@varberg.se

Varmt välkommen!

 


 

KONSTSKOLAN VERKSTA´N för dig mellan 12-25 år

 

Under tre dagar kan du som är mellan 12 – 25 år få tillfällen att öva upp din förmåga att teckna porträtt, få möjlighet att lära känna konsten i Love City och måla med tusch. Vi övar syftning för att jämföra proportioner och riktningar, vi tecknar volym och skuggor och pratar om komposition, dvs hur du kan tänka för att göra en spännande bild.

Föranmälan. Max 16 personer så först till kvarn!

Kostnadsfritt. Varbergs konsthall står för allt material.

 

Porträtteckning
Tisdag 21 februari 12.30-15.30

Teckning med blyerts och kol.

Lektionen ger en grundlig genomgång av ansiktets proportioner och hur ögon, näsa och mun kan tecknas. Vi tittar på ansiktsformen och tecknar ansikten, det egna eller någon annans. Bilder hittar du på din telefon eller varför inte titta i en spegel?

 

Teckning i Love City
Onsdag 22 februari 12.30-15.30

Teckning med torrpastell och olika kritor

Genomgång av komposition och format. I den här övningen ligger fokus på rummet och det finns i det. Hur ska man göra för att lättare se riktningar och kunna överföra dem till en bild så att det ser trovärdigt ut? Vad ska man välja bort om man vill göra en spännande bild?

 

Måla med flytande tusch
Torsdag 23 februari 12.30-15.30

Idag hittar du på egna motiv och målar med flytande svart tusch. Du får måla på olika typer av papper: rispapper, kartong, boksidor och akvarellpapper.

 

Anmälan och frågor, maila till jenny.forsgren@varberg.se