Stadsbiblioteket

 

Fredag 18 december meddelande regeringen att all kommunal verksamhet som inte är nödvändig ska stängas ner till och med 24 januari 2021, detta för att minska spridningen av covid-19.

Därför är kommunens bibliotek öppna med begränsad service till och med 24 januari. Detta gäller även meröppet.

Initialt stängde biblioteken helt. Från tisdag 12 januari är biblioteken öppna under begränsade tider, dock endast för att hämta reserverade böcker och för akuta och snabba datorärenden. Från och med 11 januari är möjligt att reservera böcker via varbergsbibliotek.se, kontakta biblioteket via mail eller telefon om du behöver hjälp.

Lånade böcker kan behållas tills biblioteken öppnar som vanligt igen, inga förseningsavgifter tas ut under perioden.

Varbergs stadsbibliotek: måndag-fredag 13.00-19.00
Öppettider till samtliga bibliotek i Varberg hittar ni här.

Mer information hittar du på www.varberg.se/corona

Om du har symptom eller är sjuk stanna hemma!

VÄLKOMMEN TILL HELA KOMMUNENS STADSBIBLIOTEK!

 

Biblioteken i Varbergs hemsida hittar du på www.varbergsbibliotek.se.

Allsidigt, aktivt, angeläget – det är mottot för Varbergs bibliotek. Ett bibliotek för alla Varbergsbor – unga, nya, gamla, gästande –  alla ska känna sig välkomna och hemma på biblioteket.

Biblioteket vill ge både ro och utmaning. Här finns det som känns igen och det helt oväntade. Här finns plats för nya möten och för tystnad och ensamhet. Här finns utrymme för samtal och högläsning, för studier och arbete.

Varbergs bibliotek är ett modernt bibliotek. Liv och rörelse kännetecknar entréplanet. Tar man trappan upp finner man ett bibliotek av klassiskt slag. Trappan ner erbjuder extra studiero.

Besökaren ska lätt hitta och bli inspirerad till läsning. Lån av böcker, tidningar, tal- och ljudböcker, film och spel ska vara enkelt. På bibliotekets webplats kan man ladda ner e-böcker av olika slag, göra reservationer och omlån m.m.  Biblioteket finns på Facebook och driver sedan länge bloggen Människor, möten, medier. Det finns även mer renodlade boktipsbloggar som vänder sig till barn och ungdomar.

Varbergs olika bibliotek ger tillgång till kultur och information över hela kommunen. Komedianten och stadsbiblioteket är kärnan i ett system, där lokalbibliotek, skolbibliotek, Campusbibliotek och bokbuss är lika viktiga delar.

Stadsbiblioteket är morgonöppet med självservice 08.00-10.00 måndag-fredag.
Det behövs ingen särskild behörighet för att komma in, dörrarna är olåsta. Det går att lämna och låna, läsa tidningar, använda nätverk och datorer. Det går också bra att använda bibliotekets utrymmen för läsning och studier. Från 10.00 är biblioteket bemannat som vanligt.


 

Tillfälliga öppettider

Måndag – fredag 13.00 – 19.00
Lördag stängt
Söndag stängt