Kulturinslag

Konstvisning av aktuella utställningar & den permanenta konsten i huset

Presentation: Guidad visning av aktuell utställning i Varbergs Konsthall eller visning av Komediantens permanenta konst. Till detta kan man erbjuda tillhörande program med olika aktiviteter som tas fram vid varje utställning.
Aktivitet finns tillgänglig: Regelbundet, inte bundet till några specifika datum
Kostnad: 1000 SEK/60 min, 500 SEK/30min 

Kreativt skapande i Konstverkstan

Presentation: Erbjuda konferensgrupper att själva vara med och skapa. Antingen i samband med en visning eller som fristående aktivitet. En möjlighet att testa olika material och stilar.
Aktivitet finns tillgänglig: Regelbundet, inte bundet till några specifika datum
Kostnad: 1500 SEK /60 min. Materialkostnad ingår
Övrigt: Max 30 personer.

Tillfälliga författarbesök

Presentation: Möjlighet att ta in en lokalt förankrad författare där denne själv presenterar sitt författarskap och berättar som sitt alster.
Aktivitet finns tillgänglig: Regelbundet, inte bundet till några specifika datum
Kostnad: 1000 Sek/60 min, 500 SEK/30 min

Litteraturquiz

Presentation: Ett quiz med frågor inom litteratur
Aktivitet finns tillgänglig: Regelbundet, inte bundet till några specifika datum
Kostnad: 1000 SEK/60 min, 500 SEK/30 min

Släktforskning- hur gör man?

Aktivitet finns tillgänglig: Regelbundet, inte bundet till några specifika datum
Presentation: En introduktion till hur släktforskning fungerar, en grundläggande presentation där en ämnesexpert på området på Komedianten lär ut grunderna hur man tar reda på vem man egentligen är och vart man kommer ifrån.
Kostnad: 1000 SEK/ 60 min 500 SEK/30 min

Föreläsning: Barns kultur & barnkultur

Presentation: En presentation om synen på barn ur ett historiskt och samtidsperspektiv. Samt goda exempel från vår verksamhet.
Aktivitet finns tillgänglig: Regelbundet, inte bundet till några specifika datum
Kostnad: 1000 SEK/ 60 min 500 SEK/30 min

Doc Lounge

Presentation: Dokumentärfilm i lyxförpackning! Doc Lounge är för alla över 18 år som älskar dokumentärfilm, gött häng, livemusik, spännande samtal, djs och mycket mer. Målet är att visa världens bästa dokumentärer, få ny publik att upptäcka dokumentärfilm, och att fungera som ett forum för diskussion och inspiration som kan leda till förändring i människors liv och i samhället i stort! Och självklart är  Doc Lounge Varberg placerat i Teater Hallands sköna foajé. För program se här
Aktivitet finns tillgänglig: Fyra gånger/termin våren 2016, bl a 25/2 och 10/3
Kostnad: 70 SEK/person

Musikaliska Pärlor

Presentation: Den halländska visan, lättsamt och musikaliskt  Teater Hallands musikaliska ensemble bjuder på visor av bland annat Olof von Dalin, Alf Hambe och Carl-Johan Vallgren. Scenprogrammet är sprunget ur teaterns arbete med ljudboksantologin ”Lyssna till Hallands författare” som presenterar halländska visor och texter.

Världspremiär våren 2016

Gud i Kulissen – Maränger Trumpeter Oändligheter

Presentation: Poeten och dramatikern Federico Garcia Lorca var inte bara en stor författare. Han var också en teaterman – som med lust, fantasi och humor lekte med teaterns alla former. I den lilla pjäsvolymen med titeln, Fyra korta stycken, finns; Känslans urkund, Teater av djur – Om kärleken, Skuggor samt den helt fantastiska pjäsen JEHOVA – som nu i vår version kallas GUD I KULISSEN. F G Lorca skrev dessa i 20-åldern och i en helt annan form än den traditionella teaterns strukturer. Dessa tidigare aldrig spelade pjäsfragment sätter Teater Halland upp dem i sitt Lorca-projekt. Nu har turen kommit till Jehova  och när Lorca möter gud i kulissen kan allt hända. UNIVERSUM SJUNGER OCH DANSAR!  Text Federico García Lorca Produktion: Teater Halland.
Aktivitet finns tillgänglig:  26/2, 11/3, 23/4 kl. 19.00. Dagtid spelas föreställningen varje dag kl. 10.00.
Kostnad: 170 kr/pp (gruppris)

Gästspel av Cullbergballetten

Presentation: Cullbergbaletten har gästat Varberg flera gånger men senast var 1999. Nu äntligen kommer Cullbergbaletten till Varberg igen och presenterar då två verk. Det ena Cristian Duarte och det andra av Trajal Harrell, två av de nu mest spännande koreograferna inom samtida dans.
Aktivitet finns tillgänglig: 17 mars kl. 19.00
Kostnad: 250kr/pp (gruppris)

Gästspel av Lindy Larsson & Orkestern

Presentation: ”Lindy Larsson & Orkestern” är ett helt nystartat samarbete mellan artisten och sångaren Lindy Larsson och 6 musikanter. Visionen är extravagant, passionerad, svart humoristisk och djupt, njutningsfullt musikalisk. Musiken är en ”famn av pärlor” – från gamla divor som Zarah Leander, andalusiska flamencosångerskor från 60-talet och vintage Disney till eget nyskrivet material.
Aktivitet finns tillgänglig: 22 april kl. 19.00
Kostnad: 250kr/pp (gruppris)