Bildkollage. Pojke i rutig skjorta med cerise ljus omkring sig.

  Eufori - 6/11

  Det är 1996 och Jonny ägnar all sin vakna tid åt datorer. Han är en tjugoårig tekniknörd utan kärlek, pengar och social status. Men det nya "world wide web” öppnar dörrar, och i en chattkanal på IRC får han kontakt med ”Beautiful Dark Queen”.

  Chattförälskelsen ska leda honom rakt in i den bubblande IT-boomen i Stockholm City, där han blixtrekryteras till den nystartade webbyrån Target. Världen laddar för milleniumfest. Tron på den nya "nätverksekonomin” exploderar. Alla aktiekurser pekar uppåt på teknikbörsen Nasdaq. Och den romantiska, tekniska och ekonomiska eufori som Jonny nu kastas in i, kommer inte bara att förändra honom totalt, utan hela vår värld i grunden.

  ”Eufori” är en nyskriven musikal med nykomponerad musik av artisterna Rebecca&Fiona tillsammans med Simon Hagström, som även står för ljuddesign. Till tonerna av en 90-talsinfluerad musikvärld som spänner från europop och eurodance till techno och trance dansar och sjunger en kärlekssaga fram - mitt i internets födelse och ekonomisk eufori. Välkommen till en tid långt innan Google, Twitter och Facebook härskade över världen, då tron var enorm på att cyberrymden skulle skapa ett glittrande, jämlikt och demokratiskt samhälle.

  I huvudrollen ser vi artisten och skådespelaren Hampus Nessvold, känd bl.a. från radioprogrammen 22 kvadrat och Zia och Nessvold i P3, och för sin bok och soloshow Ta det som en man. De flerfaldigt Grammis-belönade kompositörerna Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick har turnerat runt hela världen som Rebecca&Fiona, både i eget namn och tillsammans med artister som Robyn, Avicii, Tiësto, Kaskade och Axwell. Ljud- och musikvärlden skapas i samarbete med musikproducenten/ljuddesignern Simon Hagström, som också är verksam under artistnamnet STRØM. Rum och ljus skapas av Josefin Hinders som bl.a. gjort dekor för den legendariska 90-talsklubben Docklands, samt arbetat med artister som Rebecca&Fiona, The Knife, Seinabo Sey, Zara Larsson och Yung Lean. Kostym skapas av Tommie X, kostymdesigner som har ett mångårigt samarbete med Rebecca&Fiona bakom sig. Maskören Linda Sandberg skapat mask för Dramaten och Kungliga operan. Koreografen Camilo Ge Bresky har bl.a. koreograferat musikaler som Little Shop of Horrors och Ringaren i Notre Dame och spelat huvudrollen i Rocky Horror Show. Regissören och dramatikern Malin Axelsson var senast aktuell med manus och regi för ”Chefen" på Stockholms stadsteater/Riksteatern 2020 och musikteaterföreställningen ”Monsieur Venus” på Folkteatern Göteborg 2020.

  ”Eufori” är en fri vidareutveckling av ljuddramaserien ”Kraschen” från P1 drama (SR), där Malin Axelsson var huvudförfattare, dialogen improviserades fram av Isak Hjelmskog, Siham Shurafa, Malou Zilliacus, Ivan Mathias Petersson, Omid Khansari, m.fl., och med storyline av Daniel Karlsson, Maya Lazcano, Pontus Bergman, Frida Englund, Malin Axelsson och Magnus Berg.

  Låten ”Golden” – melodi lånad från ”Free” framförd av gruppen La Cream; skriven av Andréz Abatte, Ari Lehtonen, Dr. Alban, Freddie Hogblad och Jorge Vasconcelo.

  Medverkande

  Hampus Nessvold
  Lisa Hu Yu
  Krister Kern
  Nils Närman Svensson
  Sesselja Mist Ólafsdóttir*

  *Praktikant musikalutbildningen Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet

  Konstnärligt team

  Manus och regi: Malin Axelsson
  Musik: Rebecca & Fiona, Simon Hagström
  Koreografi: Camilo Ge Bresky
  Scenografi och ljusdesign: Josefin Hinders
  Kostymdesign: Tommie X
  Ljuddesign: Simon Hagström
  Mask- och perukdesign: Linda Sandberg
  Repetitör och sångpedagog: Maria Johansson Josephsson
  Dramaturger: Jani Lohikari och Lisa Lindén

  Regiassistent: Johanna Sandström Lehto**
  Kostymassistent: Daniel Berj

  **Praktikant teaterregiutbildningen, Stockholms konstnärliga högskola

  Producent

  Riksteatern i samarbete med Östgötateatern

  Senast publicerad:

  Detaljer

  Datum: 06 november 2021

  Tid: 19.00 - 21.20

  Pris: Biljettpris: 395 kr. Scenpassmedlem: 345 kr. Upp till 18 år, GRATIS. Ung medlem (18-26 år) 65 kr.

  Boka din plats här

  Plats

  Information

  Längd: 2 tim 20 min inkl. 20 min paus

  En produktion av Riksteatern i samarbete med Varbergs kommun.

  Varbergs Riksteaterförening och Kultur och fritidsförvaltningen i Varberg bjuder barn och ungdomar upp till 18 år på den här föreställningen. Tänk dock på att fribiljetterna måste bokas på samma sätt som övriga biljettkategorier.

  Om du är mellan 18 och 26 år och vill se föreställningen, men inte är medlem i teaterföreningen sedan tidigare så vill vi göra dig uppmärksam på att medlemskapet för ett år endast kostar 50 kr. Teckna enkelt ditt medlemskap på www.riksteatern.se/varberg Länk till annan webbplats.