Utställningar

  • Evenemanget har varit.

Mother – Roland Persson

30 / 1 – 30 / 4 @ Varbergs Konsthall

Vernissage lördag 23 januari 2016 14.00-16.00

Utställningen pågår till och med 30 april 2016

Roland Perssons verk ställer oss inför de utsatta och utnyttjade och samtidigt inför det obändiga och levande i det överdådiga slöseri, som är naturens och människans. Naturen, som varken är ond eller god – den bara är – och där evolutionen gett människan ensam förmågan att reflektera, att göra skillnad på gott och ont, på liv och död och att hålla framtiden i sina händer.

I sina verk ställer Roland Persson frågor kring vem människan är, vad hon på gott och ont är kapabel till och i sin undersökning väjer han inte för de mörkaste rummen. De flesta av oss vänder sig bort, vi vill inte veta vad som händer när världsbilder kommer i konflikt med varandra och det sociala kittet spricker upp och framförallt inte inse, att det händer också här mellan oss.

Samtidigt finns här värme, medkänsla och humor. Ofta absurdistisk, men aldrig cynisk eller distanserad, utan rätt och slätt avväpnande, utan svartsyn och uppgivenhet.

Framförallt får dessa verk oss att reflektera över oss själva och hur vi förhåller oss till världen, vad vi drömmer om och vad vi fruktar i mötet med andra människor. Roland Perssons verk uppfordrar oss till samtal och eftertanke. Kanske också till ansvarstagande och handling.

Text: Björn Springfeldt

Roland Persson (1963) bor och verkar på Värmdö, Stockholm. Han är utbildad vid Konsthögskolan i Umeå och på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Han har haft en rad utställningar i Sverige och internationellt, han är också upphovsman till ett stort antal offentliga skulpturer. Däribland ett verk som många säkert känner igen, hans pressade träd i verket ”In between” vid T-centralens biljetthall på Sergels torg, Stockholm.

Foto: Mother, skulptur av Roland Persson (bilden något beskuren)

Detaljer

Börjar:
30 januari, 2016 @ 14:00
Slutar:
30 april, 2016 @ 16:00
Pris:
Gratis
Event Categories:
, ,
Evenemangsetikett:
,

Plats

Varbergs Konsthall
Engelbrektsgatan 7, Varberg, 432 41 Sverige
Telefon:
0340-886 31
Webbplats:
www.varbergskonsthall.se

Arrangör

Varbergs Konsthall
Telefon:
0340-886 31
E-post:
Webbplats:
www.varbergskonsthall.se

DELA: