Scen & Musik

  • Evenemanget har varit.

Hamlet, prins av DanmarQ

20 / 8 @ Varbergs Teater

Att vara prins är inte lätt. Särskilt om man inte vill vara en. Och än värre om familjen avgör ens egna livsval. Hamlet kommer hem från studierna för att vara med på sin pappas, den danske kungens, begravning och finner mamma drottningen gift med den nya kungen. När den döde återvänder som vålnad och berättar hur det hela gått till sänds sonen på en ny livsväg. Hamlet tvingas tjuvkoppla det sociala system som håller honom fången och dundrar i självdiagnostiserad galenskap fram genom denna nya danska värld.

Vad passar bättre efter pandemins kalla restriktioner än att vi alla tar plats på klassiska Varbergs teater, med ett begränsat antal platser, och deltar i sensommarens halländska scenkonsthändelse. Hamlets öde är allas vårt öde, vi som söker vår livsväg. Ska vi vara, eller ska vi inte vara?

Teater Dictat är en halländsk teater som sedan 2005 har skapat scenkonst i västkustregionerna. Bland de senaste uppsättningarna kan nämnas Paria 2018, Apokalyps 2019 och Maqbeth Deluxe 2020. Liksom då arbetar Teater Dictat med existentiella, normkreativa och relationella perspektiv.

10 föreställningar ges under perioden 21-29 augusti.

Medverkande: Peter Armitstead Åström, Hans Brorson och Linus Nilsson
Dramaturg: Matthew Short
Produktionsassistent: Peter Hjelm
Producent: Andreas Luukinen
Regi & koncept: Johan Svensson

Föreställningen ges av Teater Dictat i samarbete med Kulturenheten Varbergs kommun och med stöd av Statens Kulturråd, Region Halland och ABF.

 

Detaljer

Börjar:
20 augusti
Slutar:
29 augusti
Biljettinfo:
Kulturhusetkomedianten.se
Evenemangskategori:
Evenemangsetikett:
,
Webbplats:
http://www.dictat.se

Plats

Varbergs Teater
Engelbrektsgatan 5, Varberg, Halland 432 41
Telefon:
0340-88600

Arrangör

Teater Dictat
Webbplats:
www.dictat.se

DELA: