Utställningar

  • Evenemanget har varit.

Bigert & Bergström: The Drought

18 / 1 – 30 / 3 @ Varbergs Konsthall

Bigert & Bergström strör salt i klimatsåren.

I utställningen The Drought behandlar konstnärerna torkan som ett växande klimathot för vår planet, där saltet ger törsten skepnad.

Utställningen kretsar kring konstnärernas forskningsresor till havssalttillverkningen i Margherita di Savoia vid Adriatiska havet och till avsaltningsfabriken vid floden Llobregat utanför Barcelona.
De två platserna reflekterar dels den desperation som alltmer frekventa perioder av torka utgör och dels de nya vinster som företag kan göra på grund av samma fenomen. En facilitet subtraherar och den andra utvinner salt från den omgivande havsbassängen.
De kristallformade fotoskulpturerna, inverterade rumsmolekylen och glasmontagen dokumenterar dessa diametralt motsatta platser där bristen på sötvatten är förutsättningen för produktion.

“Salt, som en gång var en ovärderlig handelsvara och vars namn härstammar från Salary då de Romerska soldaterna fick sin betalning i denna krydda, är nu oftast en ovälkommen förorening i storstäders färskvattenreservoarer”, säger Bigert & Bergström.

Mats Bigert och Lars Bergström är några av Sveriges mest framgångsrika konstnärer. Tillsammans har de skapat en mängd olika konstprojekt, storskaliga installationer, filmer och offentliga verk både i Sverige och utomlands.

Utställningen pågår 18 januari-30 mars 2014

Detaljer

Börjar:
18 januari, 2014 @ 12:00
Slutar:
30 mars, 2014 @ 16:00
Event Categories:
, ,
Evenemangsetikett:
, , ,

Plats

Varbergs Konsthall
Engelbrektsgatan 7, Varberg, 432 41 Sverige
Telefon:
0340-886 31
Webbplats:
www.varbergskonsthall.se

Arrangör

Varbergs Konsthall
Telefon:
0340-886 31
E-post:
Webbplats:
www.varbergskonsthall.se

DELA: