Visningar och pedagogik

Konstverkstan

Konstverkstan ligger i direkt anslutning till Varbergs Konsthall i Kulturhuset Komedianten och här får besökare i alla åldrar prova på olika tekniker och material på ett roligt och berikande sätt. Konstverkstan finns till för att ge barn, ungdomar och vuxna kunskaper och möjligheter att forma egna konstnärliga uttryck.


Barn

 

Öppen konstverkstad lördagar och söndagar 12.30–15.00

Här finns möjlighet för lustfyllt skapande för barn och medföljande vuxen. Konstverkstan är obemannad under öppen konstverkstad och det går bra att komma närsomhelst under öppettiden och jobba med några övningar. Lämplig från cirka 4 år. Några lördagar finns en konstpedagog i konstverkstan och då blir det extra roligt:

22/2 – Lämlar och andra djur. Gör ett djurporträtt, akryl på duk.

7/3 – Bildmontage på pannå. Klipp ut bilder och mönster och lacka fast till ett nytt motiv.

21/3 – Blanda tekniker Vattenfärg, krita, tusch och skvätt

4/4 – Lämlar och andra djur. Gör ett djurporträtt, akryl på duk.

18/4 – Miniatyrlandskap Från fjäll till hav. Bygg ett eget landskap i en liten ask!

 

För de allra minsta

 

Tittut Bebismåleri –  onsdagarna 19/2, 11/3, 1/4, 22/4,  10.15–11.45

En härlig konstverkstad för de minsta barnen där barn och förälder får testa olika kritor och vattenbaserade färger. kom gärna i oömma kläder och en liten handduk. Ingen föranmälan, ålder 1-3 år.

 


UNGDOMAR

Konstlov –  17/2–19/2, 12.30–14.30

Under februarilovet är du som är över 10 år välkommen att måla med akrylfärg och lära teknik och att blanda färger. Gratis inträde.


Vuxna

Öppen ateljé – torsdagar 12.30–15.00 med Start 27/2

Välkommen att lära dig mer om olika tekniker. Till våren målar vi med akrylfärg, akvarell och tecknar med kol och krita. Allt material finns på plats och genomgång vid varje tillfälle. Gratis inträde


Skola

I konstverkstan finns möjligheter för barn och ungdomar att praktiskt arbeta med utgångspunkt i den aktuella utställningen. En konstworkshop föregås alltid av en visning för att ge barn och ungdomar förståelse för samtidskonst, dess betydelse i ett demokratiskt samhälle samt för att inspirera till det egna skapandet.

Boka visning/workshop: jenny.forsgren@varberg.se

Visning anpassas efter ålder, ca 45 min

Visning + konstworkshop, ca 90 min. Vi tittar på några av verken i utställningen och arbetar sedan i konstverkstan med ett eget projekt.