Visningar och pedagogik

Guidad visning

Följ med på en inspirerande visning av utställningen Perfect Vacation – mer information kommer snart.

 


Konstverkstaden

Konstverkstan ligger i direkt anslutning till Varbergs Konsthall i Kulturhuset Komedianten och här får besökare i alla åldrar prova på olika tekniker och material på ett roligt och berikande sätt. Konstverkstan finns till för att ge barn, ungdomar och vuxna kunskaper och möjligheter att forma egna konstnärliga uttryck.

 

Barn

 

Öppen konstverkstad lördagar och söndagar 12.30-15.00 från och med 26 april 2019.
Här finns möjlighet för lustfyllt skapande för barn och medföljande vuxen. Konstverkstan är obemannad under öppen konstverkstad och det går bra att komma närsomhelst under öppettiden och jobba med några övningar. Lämplig från ca 4 år.

KONSTWORKSHOP

Lördag 8 juni 12.30-15.00

Med inspiration från konsten i sommarens utställning med Rosie Deacon gör vi fantasifulla djur i olika material. Leds av en konstpedagog. Gratis inträde. Drop-in

Ålder: från ca 5 år
Plats: Konstverkstan

 

TITTUT BEBISMÅLERI

Tisdag 11 juni 10.15-11.45

Välkomna till en konstverkstad för de små barnen där teknik och material utforskas. Medtag gärna handduk och oömma kläder. Ingen föranmälan, gratis inträde

Ålder: 1-3 år
Plats: Konstverkstan / Varbergs Konsthall

 


Sommar i konstverkstan 17/6 – 4/8

 

Under sommaren är konstverkstan öppen under konsthallens öppettider. Här kan barn och vuxna jobba med några roliga övningar och inspireras av sommarens utställning Perfect Vacation. Konstverkstan är öppen för barn i alla åldrar.

SOMMARQUIZ

Vad är det som finns inne i konsthallen egentligen? Gör vårt sommarquiz och gå på upptäcksfärd och leta detaljer och föremål i utställningen.

För barn från ca 8 år

 

SVENSK SOMMAR

Vad är svensk sommar för dig? Är det att äta jordgubbar, plocka bär, bada i havet eller en sjö, regn, bo i en stuga, vandra i fjällen… Rita eller skriv på ett papper och sätt upp på väggen.

 

SEMESTERPARADIS!

Rosie Deacon har byggt upp en färgglad semestervärld med många djur. Använd dig av klistermärken och tuschpennor och gör din egna bild av ett semesterparadis!

 

RITA PÅ FÖNSTRET

På vilka sätt kan vi resa i luften? Om du fick hitta på ett nytt och bättre sätt, vilket skulle det vara? Låt fantasin ge dig vingar och rita dina idéer på fönstret.