Visningar och pedagogik

Introduktion (lunchvisning)

av aktuell utställning ges tisdagar och lördagar kl 14.00.

Öppen konstverkstad för barn, och för vuxna

Konstverkstan ligger i direkt anslutning till Varbergs Konsthall i Kulturhuset Komedianten och här får besökare i alla åldrar prova på olika tekniker och material på ett roligt och berikande sätt. Konstverkstan finns till för att ge barn, ungdomar och vuxna kunskaper och möjligheter att forma egna konstnärliga uttryck.

Vuxna

Öppen atelje

Torsdagar 12:30-15:00  FRITT INTRÄDE

Start 8 februari

Saknar du ett eget skapande och vill komma igång? Eller känner du dig osäker på hur du kan jobba med olika material och vill få inspiration av andra? Då är den öppna ateljén något för dig! En konstpedagog finns på plats och har genomgång av teknik/övning.

Under våren kommer du att få pröva på akrylfärg, linoleum och akvarell.

Allt material finns på plats så du behöver inte ta med något.

Information och anmälan

Barn

Tittut bebismåleri onsdagar 10:15-12:00 FRITT INTRÄDE

Under våren startar vi konstverkstad för de allra minsta barnen! Vi inspireras av utställningen och barn och vuxen får sedan måla tillsammans. Bilderna får ni ta med hem efteråt. Ingen föranmälan, ålder 0-3 år.

Onsdagar 7/2, 14/2, 14/3, 25/4

 

Konstlov i konstverkstan

Under sport- och påsklov är du som är mellan 12-19 år välkommen att bl a pröva på linoleumtryck och måla med tusch i vår konstverkstad. Anmälan till konsthallen@varberg.se

Öppen konstverkstad lördagar 12:30-15:00 FRITT INTRÄDE

Här finns möjlighet för lustfyllt skapande för barn och medföljande vuxen. Konstverkstan är obemannad under öppen konstverkstad och det går bra att komma närsomhelst under öppettiden.

10 mars firar vi att Stora teatern öppnar. Välkomna på maskverkstad!

Konstworkshop söndagar 12:30-15:00 FRITT INTRÄDE

Under hösten erbjuds olika workshops där material och teknik varierar mellan söndagarna. En konstpedagog finns på plats som berättar om några konstverk och ger ny inspiration till både barn och vuxna.

Söndagarna: 28/1, 25/2, 25/3, 15/4, 22/4, 27/5, 10/6

 

Skola

FRITT INTRÄDE!

I konstverkstan finns möjligheter för barn och ungdomar att praktiskt arbeta med utgångspunkt i den aktuella utställningen. En workshop föregås alltid av en visning för att ge barn och ungdomar förståelse för samtidskonst, dess betydelse i ett demokratiskt samhälle samt för att inspirera till det egna skapandet.
Boka visning: jenny.forsgren@varberg.se

Visning anpassas efter ålder, ca 45 min

Visning + workshop, ca 90 min. Gör porträtt på olika sätt! Foto, linoleum eller teckning med kol.

Konstanalys, 60 min, från åk 5. Undersök vad som berättas i en bild, hitta berättelser och se hur normer och värderingar uttrycks.

Samtliga visningar och workshops går att få på lätt svenska och som syntolkade.

Alla visningar och verkstäder är gratis.