Visningar och pedagogik

Introduktion (lunchvisning)

av aktuell utställning ges tisdagar och lördagar kl 14.00.

 


Öppen konstverkstad för barn, och för vuxna

Konstverkstan ligger i direkt anslutning till Varbergs Konsthall i Kulturhuset Komedianten och här får besökare i alla åldrar prova på olika tekniker och material på ett roligt och berikande sätt. Konstverkstan finns till för att ge barn, ungdomar och vuxna kunskaper och möjligheter att forma egna konstnärliga uttryck.

 


SOMMARÖPPET I KONSTVERKSTAN

JUNI 12.30-15.00

I juni jobbar barn och familjer på egen hand i konstverkstan. Allt material finns framme och det finns olika teman som barn och vuxen kan jobba med. I sommar finnas det också en quiz med frågor kring de olika konstverken som barn och vuxen kan använda för att se nya saker i konsten.

Söndagen den 10 juni är det en konstworkshop som leds av en konstpedagog och då jobbar vi med lera! Gratis inträde.

2, 3 juni Blått och turkost är havets färger. Hittar du det i utställningen? Måla vatten, något annat blött eller det som kan finnas i det.

10 juni konstworkshop: Vad är det som ligger på möblerna inne i konsthallen? Kom och inspireras av konstverken i utställningen och gör egna skulpturer i lera. Leds av en konstpedagog. Gratis inträde.

16, 17 juni Natur och träd. Hittar du något grönt i utställningen? Hur många grönaktiga färger kan du blanda?

Vecka 25 Hittar du något gult i utställningen? Fota av något i utställningen och måla av det med gult!

Vecka 26 Röda och rosa färger. Hittar du Irene Nordlis skulpturer? Vad föreställer de? Zooma in med kameran och rita av.

JULI 12.30-15.00

Konstverkstan är öppen under konsthallens öppettider och det är bara att sätta sig och jobba! Information finns med övningar för den som vill undersöka utställningen lite närmare.

QUIZ

Med vår lagom kluriga quiz får du undersöka konstverken och se saker du kanske inte tänkt på. Lämna in quizen till konstvärden så deltar du i utlottningen av ett litet pris som delas ut i slutet på sommaren. Lycka till!

 SKOLA

I sommarens utställning The Only Way is Up undersöker sju olika konstnärer hur livet kan vara för den som är på flykt. Utställningen rymmer t ex akvareller, skulpturer i keramik och några videoverk. Konstnärerna undersöker rasism och den utsatthet som många människor på flykt upplever.

En workshop föregås alltid av en visning för att ge barn och ungdomar förståelse för samtidskonst, dess betydelse i ett demokratiskt samhälle samt för att inspirera till det egna skapandet. Boka visning (länk mail)

Visning anpassas efter ålder, ca 45 min

Visning + workshop, ca 90 min. vi tittar på några av verken i utställningen och arbetar sedan i konstverkstan med ett eget projekt.

Konstanalys, 60 min, från åk 5. Undersök vad som berättas i en bild, hitta berättelser och se hur normer och värderingar uttrycks.

Samtliga visningar och workshops går att få på lätt svenska och som syntolkade.

Alla visningar och verkstäder är gratis.