http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/01/Lasse-Maja-utställning-webb.jpg LasseMaja och Cirkusmysteriet

LasseMaja och Cirkusmysteriet

7 / 3 | 11:00 - 16:00 Den 7 mars invigdes LasseMaja & Cirkusmysteriet under festliga former och blev startskottet för en vår med flera arrangemang kring temat LasseMaja. Se kalendariet för information kring de olika arrangemangen. Utställningen är interaktiv och det finns flera små hus som man kan läsa och leka i. Det finns också ett mysterium som man kan försöka sig på att lösa! LasseMaja & Cirkusmysteriet är skapad av författaren Martin Widmark och illustratören Helena Willis, i samarbete med Bonnier Carlsen och barnutställningar.nu. Läs mer om LasseMaja-utställningen på barnutställningar.nu. Utställningen kommer vara öppen för besök 7 mars till 10 maj under stadsbibliotekets öppettider.  
http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Tvååkers bibliotek – INSTÄLLT

Språkcafé på Tvååkers bibliotek – INSTÄLLT

30 / 3 | 17:00 - 19:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata, fika och få läxhjälp. Alla är välkomna! Varje måndag 17.00-19.00 Arrangeras i samarbete med Medborgarskolan.

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Veddige bibliotek – INSTÄLLT

Språkcafé på Veddige bibliotek – INSTÄLLT

30 / 3 | 17:00 - 18:30 Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata och fika. Alla är välkomna! Varje måndag 17.00-18.30

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/02/HHL.jpg Hela Halland läser – boksamtal på Kungsäters bibliotek – FRAMFLYTTAT (NYTT DATUM KOMMER)

Hela Halland läser – boksamtal på Kungsäters bibliotek – FRAMFLYTTAT (NYTT DATUM KOMMER)

30 / 3 | 17:00 - 18:00   Obs! Arrangemanget är framflyttat - nytt datum kommer längre fram. Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Vi fikar och samtalar om boken Sörjen som blev av Anna Takanen som är årets författare i Hela Halland Läser. Hämta bok på biblioteket inför träffen. Fri entré men föranmälan till biblioteket.kungsater@varberg.se eller 0340-66 77 10. Begränsat antal platser. Tid: måndag 30 mars 17.00

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Bua bibliotek – INSTÄLLT!

Språkcafé på Bua bibliotek – INSTÄLLT!

30 / 3 | 17:30 - 19:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata och fika. Alla är välkomna! Varje måndag 17.30-19.00

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2019/10/babycafé.jpg Babycafé 2/4 – INSTÄLLT!

Babycafé 2/4 – INSTÄLLT!

2 / 4 | 10:15 - 11:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Vi firar Internationella barnboksdagen med sångsamling och lästips för små barn och deras vuxna. Det bjuds på fika för både stora och små. Ålder: 0-2 år

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2019/10/En-klassiker-till-kaffet-bred.jpg En klassiker till kaffet: Mot fyren – INSTÄLLT!

En klassiker till kaffet: Mot fyren – INSTÄLLT!

2 / 4 | 14:30 - 16:00 Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Dagens bok: Mot fyren av Virginia Woolf. Vi träffas några gånger per termin och samtalar om klassiker. Ibland har vi läst en bok innan vi träffas, ibland läser vi en enstaka novell tillsammans på plats, så kallad Shared Reading. En klassiker till kaffet! ingår i vårt läsfrämjandeprojekt ”Garanterat bra böcker” där vi lyfter fram böcker som fått stöd från Kulturrådet. ”Garanterat bra böcker” genomförs i samarbete med Region Halland med stöd av Kulturrådet. Anmälan: via biljettlänk här eller på Stadsbiblioteket 0340-886 00  

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/02/HHL.jpg Hela Halland läser – Boksamtal på Bua bibliotek – INSTÄLLT!

Hela Halland läser – Boksamtal på Bua bibliotek – INSTÄLLT!

2 / 4 | 17:00 - 18:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Vi fikar och samtalar om boken Sörjen som blev av Anna Takanen som är årets författare i Hela Halland läser. Hämta bok på biblioteket inför träffen, fri entré men föranmälan till biblioteket.bua@varberg.se eller 0340-66 18 34. Begränsat antal böcker. Tid: torsdag 2 april 17.00 Plats: Bua bibliotek

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/02/LasseMaja-webb-molly-och-mitzy.jpg LasseMaja: Läshunden Molly och Mitzy – INSTÄLLT!

LasseMaja: Läshunden Molly och Mitzy – INSTÄLLT!

4 / 4 | 11:00 - 12:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Vi läser ur Biografmysteriet tillsammans med läshundarna Molly och Mitzy. Efter lässtunden finns det tid för trix och bus. Ålder: 7-10 år Anmälan: Fullbokat. Vid eventuell avanmälan öppnas anmälan åter. Detta arrangemang är en del av utbudet kring LasseMaja-utställningen Cirkusmysteriet.  

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/03/LasseMaja-webb-det-första-mysteriet.jpg Barnens bio: Lassemajas detektivbyrå – Det första mysteriet – INSTÄLLT!

Barnens bio: Lassemajas detektivbyrå – Det första mysteriet – INSTÄLLT!

5 / 4 | 14:00 - 15:45   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Hur startade egentligen LasseMajas Detektivbyrå? I filmen LasseMajas Detektivbyrå – Det första mysteriet får vi veta hur allting började. Följ med på ett spännande äventyr för hela familjen! Denna biovisning är en del av barnboksutställningen LasseMaja och Cirkusmysteriets program och sker i samarbete med Barnens Bio. Ålder: barntillåten Biljetter: gratisbiljetter hämtas ut i teaterkassan trettio minuter innan filmen startar.  

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/01/Sticklingsbyte-Klimatvår.jpg Klimatvår: Stickling- och fröbytardagar på Veddige bibliotek – INSTÄLLT!

Klimatvår: Stickling- och fröbytardagar på Veddige bibliotek – INSTÄLLT!

Heldag   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och byt fröer och sticklingar på biblioteket. Drop-in under våra ordinarie öppettider. Tid: måndag 6 april - onsdag 8 april Plats: Veddige bibliotek Ingår i vårens satsning Klimatvår.

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/01/Naturpyssel-klimatvår.jpg Klimatvår: Påsklovspyssel på Tvååkers bibliotek – INSTÄLLT!

Klimatvår: Påsklovspyssel på Tvååkers bibliotek – INSTÄLLT!

Heldag   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Välkomna att pyssla med saker från naturen samt återbruksmaterial under påsklovet. Fri entré och drop-in under våra ordinarie öppettider. Tid: måndag 6 april - torsdag 9 april Plats: Tvååkers bibliotek Ingår i vårens satsning Klimatvår.

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/02/LasseMaja-webb-cirkusgåtan.jpg LasseMaja: Cirkusgåtan – INSTÄLLT!

LasseMaja: Cirkusgåtan – INSTÄLLT!

6 / 4 | 10:00 - 12:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Ett mystiskt försvinnande har skett från cirkusen, vilket betyder ett fall för alla Varbergs detektiver att lösa! Med hjälp av ledtrådar som finns utplacerade i biblioteket löser vi tillsammans gåtan. Ålder: 7-10 år Anmälan: inställt. Detta arrangemang är en del av utbudet kring LasseMaja-utställningen Cirkusmysteriet.  

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/01/filosofiska-samtal-Annika-Aspeblad-och-Agneta-Bergenheim-foto-lillemor-Åkerman.jpg Filosofiskt samtal – Andlighet – INSTÄLLT!

Filosofiskt samtal – Andlighet – INSTÄLLT!

6 / 4 | 17:00 - 18:45   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Med Annika Aspeblad och Agneta Bergenheim. I en tid av mycket information, intryck och instabilitet kommer du här att få möjlighet att själv få dela dina innersta tankar och lyssna på andra över givna ämnen. Vi kommer att ha strukturerade samtal där alla lyssnar och alla får bidra med något. Vid vårens tredje samtal är ämnet ”andlighet”. Vad är andlighet för dig? Skillnad/likhet moral och andlighet? Samtalsledare och deltagare är Annika Aspeblad och Agneta Bergenheim. Båda två har arbetat med människor och har intresse för existentiella och filosofiska frågor. Detta blir Agnetas andra termin som samtalsledare på Biblioteket i Varberg. Anmälan: via biljettlänk här eller på Stadsbiblioteket 0340 – 886 00  

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Tvååkers bibliotek – INSTÄLLT

Språkcafé på Tvååkers bibliotek – INSTÄLLT

6 / 4 | 17:00 - 19:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata, fika och få läxhjälp. Alla är välkomna! Varje måndag 17.00-19.00 Arrangeras i samarbete med Medborgarskolan.

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Veddige bibliotek – INSTÄLLT

Språkcafé på Veddige bibliotek – INSTÄLLT

6 / 4 | 17:00 - 18:30 Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata och fika. Alla är välkomna! Varje måndag 17.00-18.30

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Bua bibliotek – INSTÄLLT!

Språkcafé på Bua bibliotek – INSTÄLLT!

6 / 4 | 17:30 - 19:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata och fika. Alla är välkomna! Varje måndag 17.30-19.00

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/01/Sagostund-skräp-klimatvår.jpg Klimatvår: Sagostund bland skräp- och havsmonster – INSTÄLLT!

Klimatvår: Sagostund bland skräp- och havsmonster – INSTÄLLT!

7 / 4 | 10:00 - 11:00 Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!
  Vi läser om skräp- och havsmonster på Veddige bibliotek. Fri entré men föranmälan till biblioteket.veddige@varberg.se eller 0340-69 77 11 senast 3 april. Begränsat antal platser. Tid: tisdag 7 april 10.00 Ålder: från 3 år Ingår i vårens satsning Klimatvår.

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/02/LasseMaja-webb-cirkuspyssel.jpg LasseMaja: Cirkuspyssel – INSTÄLLT!

LasseMaja: Cirkuspyssel – INSTÄLLT!

7 / 4 | 11:00 - 12:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Med cirkus som tema lägger vi roliga pärlplattor! Ålder: 5 år och uppåt Detta arrangemang är en del av utbudet kring LasseMaja-utställningen Cirkusmysteriet.  

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/01/Sagostund-skräp-klimatvår.jpg Klimatvår: poängpromenad bland skräp- och havsmonster

Klimatvår: poängpromenad bland skräp- och havsmonster

7 / 4 | 13:00 - 19:00 Gå poängpromenad på biblioteket och lär dig mer om skräp och återvinning. Chans att vinna miljövänligt pris. För alla åldrar, fri entré och drop-in. Tid: tisdag 7 april 13.00-19.00 Plats: Veddige bibliotek     Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!
http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2019/12/Klimatvår-Rädda-Revet-webb.jpg Klimatvår: Boksamtal – Expedition rädda revet – INSTÄLLT!

Klimatvår: Boksamtal – Expedition rädda revet – INSTÄLLT!

7 / 4 | 14:00 - 15:00 Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!
  Vi fikar och pratar om boken Expedition rädda revet av Christina Wahldén. Hämta bok och anmäl dig på biblioteket inför träffen, biblioteket.rolfstorp@varberg.se eller 0340-374 05. Begränsat antal platser. Tid: tisdag 7 april 14.00-15.00 Ålder: 9-12 år Plats: Rolfstorps bibliotek Ingår i vårens satsning Klimatvår.

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/02/HHL.jpg Hela Halland Läser – Boksamtal – INSTÄLLT

Hela Halland Läser – Boksamtal – INSTÄLLT

7 / 4 | 17:00 - 18:30
  Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
 

Boksamtal om boken Sörjen som blev av Anna Takanen.

Författarmötet med Anna Takanen är framflyttat till 9 september.

 

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/02/LasseMaja-webb-mysteriebokfika.jpg LasseMaja: Mysteriebokfika 8-10 år 8/4 – INSTÄLLT!

LasseMaja: Mysteriebokfika 8-10 år 8/4 – INSTÄLLT!

8 / 4 | 15:30 - 16:30   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Vill du få tips på bra mysterieböcker? Vi pratar om mysterieböcker, spelar mysteriespel, och så fikar vi så klart! Ålder: 8-10 år Detta arrangemang är en del av utbudet kring LasseMaja-utställningen Cirkusmysteriet.  

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2019/12/Klimatvår-Rädda-Revet-webb.jpg Klimatvår: Bokcirkel – Expedition rädda revet – INSTÄLLT!

Klimatvår: Bokcirkel – Expedition rädda revet – INSTÄLLT!

9 / 4 | 13:00 - 14:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Vi fikar och pratar om boken Expedition rädda revet av Christina Wahldén. Välkomna till en stund med härligt bokprat! Bok kan hämtas på biblioteket under vecka 10. För frågor och anmälan kontakta biblioteket.bua@varberg.se eller 0340-66 18 34. Tid: torsdag 9 april 13.00-14.00 Ålder: 9-12 år Plats: Bua bibliotek Ingår i vårens satsning Klimatvår.

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2019/12/Klimatvår-Rädda-Revet-webb.jpg Klimatvår: Uppstart bokcirkel – Expedition rädda revet – INSTÄLLT!

Klimatvår: Uppstart bokcirkel – Expedition rädda revet – INSTÄLLT!

15 / 4 | 15:00 - 15:45   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Vi fikar och presenterar samt delar ut boken Expedition rädda revet av Christina Wahldén som vi sedan pratar om onsdag 29 april. Fri entré men föranmälan till biblioteket.traslovslage@varberg.se eller 0340-69 90 34 senast 14 april. Begränsat antal platser. Tid: onsdag 15 april 15.00-15.45 Ålder: 9-12 år Plats: Träslövsläge bibliotek Ingår i vårens satsning Klimatvår.

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/02/HHL.jpg Hela Halland Läser: Författarmöte – Anna Takanen – FRAMFLYTTAT TILL 9/9

Hela Halland Läser: Författarmöte – Anna Takanen – FRAMFLYTTAT TILL 9/9

15 / 4 | 18:30 - 20:00   Obs! Med tanke på det rådande läget är författarmötet framflyttat till den 9 september. Mer information kommer  
Författarmötet med Anna Takanen är framflyttat till 9 september. Utplockade biljetter gäller! Information om författarmötet hittar du på Region Hallands hemsida. Gratisbiljetter: här eller på Stadsbiblioteket 0340-886 00    

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/02/LasseMaja-webb-mysteriespelfika.jpg LasseMaja: Mysteriespelfika – INSTÄLLT!

LasseMaja: Mysteriespelfika – INSTÄLLT!

16 / 4 | 15:30 - 16:30   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Vi spelar roliga mysteriespel och så fikar vi, såklart! Ålder: 7-12 år Detta arrangemang är en del av utbudet kring LasseMaja-utställningen Cirkusmysteriet.  

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/02/HHL.jpg Hela Halland läser – Boksamtal på Veddige bibliotek – FRAMFLYTTAT!

Hela Halland läser – Boksamtal på Veddige bibliotek – FRAMFLYTTAT!

16 / 4 | 17:00 - 18:00   OBS! Arrangemanget är framflyttat - nytt datum kommer längre fram. Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Vi samtalar om boken Sörjen som blev av Anna Takanen som är årets författare i Hela Halland läser. Fri entré men hämta bok och anmäl dig på biblioteket senast 6 april, biblioteket.veddige@varberg.se eller 0340-69 77 11. Begränsat antal böcker. Tid: torsdag 16 april 17.00

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2019/11/jordglobBred.jpg Sagolördag: Hej jorden! – INSTÄLLT!

Sagolördag: Hej jorden! – INSTÄLLT!

18 / 4 | 13:30 - 14:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Det finns bara en jord och den måste vi ta hand om. En sagostund om att vi ska vara snälla mot vår planet. Ålder: från 3 år  

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/02/roskväll-klimatvår.jpg Klimatvår: Roskväll på Rolfstorps bibliotek – INSTÄLLT!

Klimatvår: Roskväll på Rolfstorps bibliotek – INSTÄLLT!

20 / 4 | 16:00 - 19:00 Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!
  Träffa rosguiden Gösta Nilsson från Rolfstorp som kan berätta om den hållbara rosen i Rolfstorps kyrkfönster och Åsa Svantesson, rosodlare från Varberg, som ger odlingstips. Dessutom kommer det att vara utlottning av böcker. Fri entré och drop-in. Tid: måndag 20 april 16.00-19.00 Ingår i vårens satsning Klimatvår.

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Tvååkers bibliotek – INSTÄLLT!

Språkcafé på Tvååkers bibliotek – INSTÄLLT!

20 / 4 | 17:00 - 19:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata, fika och få läxhjälp. Alla är välkomna! Varje måndag 17.00-19.00 Arrangeras i samarbete med Medborgarskolan.

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Veddige bibliotek – INSTÄLLT!

Språkcafé på Veddige bibliotek – INSTÄLLT!

20 / 4 | 17:00 - 18:30   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata och fika. Alla är välkomna! Varje måndag 17.00-18.30

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Bua bibliotek – Drop-in! – INSTÄLLT!

Språkcafé på Bua bibliotek – Drop-in! – INSTÄLLT!

20 / 4 | 17:30 - 19:00 Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata och fika. Alla är välkomna! Varje måndag 17.30-19.00

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/01/Hållbarhetsdag-Kungsäter.jpg Klimatvår: Bytardag på Tvååkers bibliotek

Klimatvår: Bytardag på Tvååkers bibliotek

22 / 4 | 15:00 - 19:00 Kom och byt kläder, böcker, frön och sticklingar på biblioteket. Kläder och böcker som blir över lämnar vi till second hand. Kontakta biblioteket för mer information, biblioteket.tvaaker@varberg.se eller 0340-69 78 60. Tid: onsdag 22 april Ingår i vårens satsning Klimatvår.
http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/01/Bin-klimatvår.jpg Klimatvår: Bin och biodling med Petter Grubbström – INSTÄLLT!

Klimatvår: Bin och biodling med Petter Grubbström – INSTÄLLT!

23 / 4 | 17:00 - 18:00 Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!
  Petter Grubbström besöker Veddige bibliotek för att prata om bin, biodling och honung. Fri entré men föranmälan till biblioteket.veddige@varberg.se eller 0340-69 77 11 senast 20 april. Tid: torsdag 23 april 17.00 Plats: Veddige bibliotek Ingår i vårens satsning Klimatvår

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/02/HHL.jpg Hela Halland läser – Boksamtal på Träslövsläge bibliotek – INSTÄLLT!

Hela Halland läser – Boksamtal på Träslövsläge bibliotek – INSTÄLLT!

23 / 4 | 17:00 - 18:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Vi samtalar om boken Sörjen som blev av Anna Takanen som är årets författare i Hela Halland läser, till det bjuds det på kaffe och finska pinnar. Hämta bok på biblioteket inför träffen. Fri entré men föranmälan till biblioteket.traslovslage@varberg.se eller 0340-69 90 34. Tid: torsdag 23 april 17.00

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/02/LasseMaja-webb-ansiktsmålning.jpg LasseMaja: Ansiktsmålning – INSTÄLLT!

LasseMaja: Ansiktsmålning – INSTÄLLT!

26 / 4 | 12:00 - 14:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Varbergsborna Deniz och Zedef kommer och målar ansiktsmålningar på temat cirkus på alla barn som vill ha! Detta arrangemang är en del av utbudet kring LasseMaja-utställningen Cirkusmysteriet.

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Tvååkers bibliotek – INSTÄLLT!

Språkcafé på Tvååkers bibliotek – INSTÄLLT!

27 / 4 | 17:00 - 19:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata, fika och få läxhjälp. Alla är välkomna! Varje måndag 17.00-19.00 Arrangeras i samarbete med Medborgarskolan.

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Veddige bibliotek – INSTÄLLT!

Språkcafé på Veddige bibliotek – INSTÄLLT!

27 / 4 | 17:00 - 18:30   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata och fika. Alla är välkomna! Varje måndag 17.00-18.30

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Bua bibliotek – Drop-in! – INSTÄLLT!

Språkcafé på Bua bibliotek – Drop-in! – INSTÄLLT!

27 / 4 | 17:30 - 19:00 Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata och fika. Alla är välkomna! Varje måndag 17.30-19.00

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2019/12/Klimatvår-Rädda-Revet-webb.jpg Klimatvår: Bokcirkel – Expedition rädda revet – INSTÄLLT!

Klimatvår: Bokcirkel – Expedition rädda revet – INSTÄLLT!

29 / 4 | 15:00 - 16:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Vi fikar och diskuterar boken Expedition rädda revet av Christina Wahldén som man bör ha läst innan. Fri entré men föranmälan till biblioteket.traslovslage@varberg.se eller 0340-69 90 34 senast 28 april. Begränsat antal platser. Tid: onsdag 29 april 15.00-16.00 Ålder: 9-12 år Plats: Träslövsläge bibliotek Ingår i vårens satsning Klimatvår.

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/01/filosofiska-samtal-Annika-Aspeblad-och-Agneta-Bergenheim-foto-lillemor-Åkerman.jpg Filosofiskt samtal – Döden, en del av livet

Filosofiskt samtal – Döden, en del av livet

4 / 5 | 17:00 - 18:45 Med Annika Aspeblad och Agneta Bergenheim. I en tid av mycket information, intryck och instabilitet kommer du här att få möjlighet att själv få dela dina innersta tankar och lyssna på andra över givna ämnen. Vi kommer att ha strukturerade samtal där alla lyssnar och alla får bidra med något. Vid vårens fjärde samtal är ämnet ”Döden, en del av livet”. Hur ser vår dödskultur ut? Reflektioner om aktiv dödshjälp? Samtalsledare och deltagare är Annika Aspeblad och Agneta Bergenheim. Båda två har arbetat med människor och har intresse för existentiella och filosofiska frågor. Detta blir Agnetas andra termin som samtalsledare på Biblioteket I Varberg. Anmälan: via biljettlänk här eller på Stadsbiblioteket 0340 – 886 00    
http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Tvååkers bibliotek – INSTÄLLT!

Språkcafé på Tvååkers bibliotek – INSTÄLLT!

4 / 5 | 17:00 - 19:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata, fika och få läxhjälp. Alla är välkomna! Varje måndag 17.00-19.00 Arrangeras i samarbete med Medborgarskolan.

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Bua bibliotek – drop-in! – INSTÄLLT!

Språkcafé på Bua bibliotek – drop-in! – INSTÄLLT!

4 / 5 | 17:30 - 19:00 Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata och fika. Alla är välkomna! Varje måndag 17.30-19.00

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2019/10/En-klassiker-till-kaffet-bred.jpg En klassiker till kaffet: Den förlorade trädgården – INSTÄLLT!

En klassiker till kaffet: Den förlorade trädgården – INSTÄLLT!

5 / 5 | 14:30 - 16:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Dagens bok: den förlorade trädgården av Giorgio Bassini. Vi träffas några gånger per termin och samtalar om klassiker. Ibland har vi läst en bok innan vi träffas, ibland läser vi en enstaka novell tillsammans på plats, så kallad Shared Reading. En klassiker till kaffet! ingår i vårt läsfrämjandeprojekt ”Garanterat bra böcker” där vi lyfter fram böcker som fått stöd från Kulturrådet. ”Garanterat bra böcker” genomförs i samarbete med Region Halland med stöd av Kulturrådet. Anmälan: via biljettlänk här eller på Stadsbiblioteket 0340-886 00    

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2019/12/Bildningsresan-vår-2020-Facebook-evenemang-Hållbara-garderober.jpg Bildningsresan: Hållbara garderober – INSTÄLLT!

Bildningsresan: Hållbara garderober – INSTÄLLT!

6 / 5 | 18:30 - 20:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Med Magdalena Peterson McIntyre, docent i etnologi och föreståndare för Centrum för konsumtionsvetenskap, Göteborgs universitet. Produktionen av kläder och mode är genom sitt nyttjande av naturresurser en av de industrier som har enskilt störst miljöpåverkan. Samtidigt slänger svenskarna mer textilier per år än någonsin, vilket har ytterligare implikationer för miljön när resursintensiva tygprodukter som kläder inte återvinns. En berättelse utifrån forskningsprojektet ”Hållbara Garderober” om attityder, behov och beteenden som omger bruket av kläder. Biljetter: här eller på Stadsbiblioteket 0340-886 00    

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Tvååkers bibliotek – INSTÄLLT!

Språkcafé på Tvååkers bibliotek – INSTÄLLT!

11 / 5 | 17:00 - 19:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata, fika och få läxhjälp. Alla är välkomna! Varje måndag 17.00-19.00 Arrangeras i samarbete med Medborgarskolan.

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Bua bibliotek – drop-in! – INSTÄLLT!

Språkcafé på Bua bibliotek – drop-in! – INSTÄLLT!

11 / 5 | 17:30 - 19:00 Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata och fika. Alla är välkomna! Varje måndag 17.30-19.00

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/01/Boktipskväll-klimatvår.jpg Klimatvår: Boktipskväll på Kungsäters bibliotek – INSTÄLLT!

Klimatvår: Boktipskväll på Kungsäters bibliotek – INSTÄLLT!

18 / 5 | 17:00 - 18:00 Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!
Vi bjuder på fika och tipsar om bra böcker kopplade till hållbarhet, miljö och framtid. Fri entré men föranmälan till biblioteket.kungsater@varberg.se eller 0340-69 77 10, begränsat antal platser. Tid: måndag 18 maj 17.00-18.00 Plats: Kungsäters bibliotek Ingår i vårens satsning Klimatvår.

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Tvååkers bibliotek – INSTÄLLT!

Språkcafé på Tvååkers bibliotek – INSTÄLLT!

18 / 5 | 17:00 - 19:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata, fika och få läxhjälp. Alla är välkomna! Varje måndag 17.00-19.00 Arrangeras i samarbete med Medborgarskolan.

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Bua bibliotek – drop-in! – INSTÄLLT!

Språkcafé på Bua bibliotek – drop-in! – INSTÄLLT!

18 / 5 | 17:30 - 19:00 Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata och fika. Alla är välkomna! Varje måndag 17.30-19.00

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Tvååkers bibliotek – INSTÄLLT!

Språkcafé på Tvååkers bibliotek – INSTÄLLT!

25 / 5 | 17:00 - 19:00   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata, fika och få läxhjälp. Alla är välkomna! Varje måndag 17.00-19.00 Arrangeras i samarbete med Medborgarskolan.

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2017/12/Språkcafé-hemsidebild.jpg Språkcafé på Bua bibliotek – drop-in! – INSTÄLLT!

Språkcafé på Bua bibliotek – drop-in! – INSTÄLLT!

25 / 5 | 17:30 - 19:00 Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Kom och prata och fika. Alla är välkomna! Varje måndag 17.30-19.00

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2019/11/unsplashcookies-hemsida.jpg Bokfika 11-14 år 27/5 – INSTÄLLT!

Bokfika 11-14 år 27/5 – INSTÄLLT!

27 / 5 | 15:30 - 16:30   Från och med 29 mars har regeringen beslutat att förbjuda alla arrangemang som samlar fler än 50 personer. Detta för att minska spridningen av corona/covid-19. Som en försiktighetsåtgärd har kultur- och biblioteksavdelningen beslutat att ställa om när det gäller arrangemang under resten av våren. En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang kommer att publiceras löpande. Som läget är nu kommer våra verksamheter att hålla ordinarie öppettider. Vi följer noga händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar utifrån myndigheternas rekommendationer. Observera att nya beslut kan fattas. Följ oss på webbplats och sociala medier för senaste nytt!  
  Gillar du kompisar, böcker och fika? Välkommen på bokfika. Ålder: 11-14 år Anmälan: inställt  

http://kulturhusetkomedianten.se/wp-content/uploads/2020/02/evenemangsbild-poslam-2020.png Poetry slam – Hallandsfinal!

Poetry slam – Hallandsfinal!

16 / 6 | 18:00 - 21:00 Poetry Slam är tävlingar i scenpoesi! Kom och lyssna på ny poesi och ge poeterna dina poäng tillsammans med andra ur publiken. Hallandsfinalen äger i år rum i Varberg! Kalibreringspoet är ingen mindre än Frej Haar. De som vinner finalen får sedan äran att representera Halland i SM i Poetry Slam i Uppsala. Anmälan: fri entré, ingen föranmälan för publik