Kulturinslag – nya perspektiv med hjälp av kultur

Varje dag tar Kulturhuset Komedianten emot ett stort antal besökare. Här sker dagligen spännande möten och tänkvärda samtal. Kulturer korsbefruktas och tiden står aldrig still. I denna utvecklande miljö kan ni under konferensen släppa in kreativitet och nya perspektiv med hjälp av kulturen. Vi erbjuder kortare presentationer och visningar samt längre och djupare kulturinslag. En visning av konsthallen med dess aktuella utställning eller kanske ett kulturquiz om Varberg? Besök Hallands kulturhistoriska museum, njut av ett teateruppspel av Teater Halland eller få en presentation i släktforskning. Hör av er, vi har ett stort kontaktnät av kulturaktörer!

Kulturinslag att boka:

Konstvisning av aktuella utställningar & den permanenta konsten i huset: Guidad visning

Kreativt skapande i Konstverkstan: En möjlighet att testa olika material och stilar.

Tillfälliga författarbesök

Litteraturquiz

Släktforskning- hur gör man? Vi lär ut grunderna till hur man tar reda på vem man egentligen är och var man kommer ifrån.

Föreläsning: Barns kultur & barnkultur – en presentation om synen på barn ur ett historiskt och samtidsperspektiv.

Doc Lounge: Dokumentärfilm i lyxförpackning!

Musikaliska Pärlor: Den halländska visan, lättsamt och musikaliskt

Gud i Kulissen – Maränger Trumpeter Oändligheter – av poeten och dramatikern Federico Garcia Lorca

Gästspel av Cullbergbaletten

Gästspel av Lindy Larsson & Orkestern