Mer kultur i Varberg

  • Evenemanget har varit.

Varbergs Filmklubb

4 / 12 @ Bio Capitol

Tisdag 11 september 19.00
Titel: Amatörer
Regi: Gabriela Pichler
Sverige 2018 – 1 tim 42 min. – Tillåten från 7 år
Då penningbristen i Lafors är akut får högstadieeleverna Dana och Aida i uppdrag av kommunen att göra en film om orten för att locka en tysk lågpriskedja att etablera sig. Resultatet blir inte riktigt som väntat. Amatörer är en varm, rolig och träffsäker skildring av Sverige.

Tisdag 18 september 19.00
Titel: Huset vid havet
Regi: Robert Guédiguian
Frankrike 2017 – 1 tim 47 min – Tillåten från 7 år
Tre syskon återförenas i sin döende fars medelhavsvilla. Minnen väcks till liv och de börjar fundera över vad de tagit med sig av faderns ideal. Deras känsla för solidaritet sätts på prov när en grupp båtflyktingar strandar i närheten av den lilla fiskebyn.

Tisdag 25 september 19.00
Titel: Lady Bird
Regi: Greta Gerwig
USA 2017 – 1 tim 34 min – Barntillåten
Tonåriga Lady Bird ligger i krig med sin mamma, sin tråkiga hemstad och sin katolska skola. Hon har bytt namn och nu vill hon byta liv, bli något stort. En humoristisk och varm film om det svåra i en mamma-dotter-relation och om att på osäkra vingar pröva livet.

Tisdag 2 oktober 19.00
Titel: Vad ska folk säga
Regi: Iram Haq
Norge 2017 – 1 tim 46 min – Tillåten från 15 år
Nisha, 16 år, bor i Oslo och följer strikt familjen pakistanska traditioner hemma men lever ett vanligt modernt liv med sina vänner. När hennes pappa kommer på henne med att ha en pojkvän, skickar han henne till Pakistan. Bygger på regissören Iram Haqs egna erfarenheter.

Tisdag 9 oktober 18.45 (OBS TIDEN!)
Titel: Saknaden
Regi: Andrej Zvjagintsev
Ryssland 2017 – 2 tim 7 min – Tillåten från 11 år
Boris och Zhenya är mitt uppe i en slitig skilsmässa. Båda har nya partner och vill börja på ett nytt livskapitel: Boris med sin gravida flickvän och Zhenya med sin förmögne älskare. Ingen av dem visar något större intresse för sin 12-årige son förrän han försvinner. Juryns pris vid Cannesfestivalen.

Tisdag 16 oktober 19.00
Titel: Cést la vie
Regi: Nakache & Toledano
Frankrike 2017 – 1 tim 56 min – Barntillåten
Ett storslaget, extravagant bröllop hålls på ett slott, men det är inte brudparet som står i focus. Huvudperson är festfixaren Max och hans bångstyriga personal. Det är en hyllning till kärleken och livet i denna kaosartade komedi som också speglar de stora klasskillnaderna i det franska samhället.

Tisdag 23 oktober 19.00
Titel: Utan nåd
Regi: Fatih Akin
Tyskland 2017 – 1 tim 46 min – Tillåten från 15 år
I ena sekunden lever Katja ett lyckligt liv med man och son. I nästa sekund har livet förvandlats till en mardröm efter ett attentat. En film om ett rättssystem som inte lyckas skipa rättvisa och där hämnd blir ett alternativ.

Tisdag 30 oktober 19.00
Titel: And Breathe Normally
Regi: Isold Uggadottir
Island 2018 – 1 tim 35 min – Barntillåten
Ömsinta personporträtt i en kraftfull debutfilm om vänskap, utsatthet och hur ett oöverlagt ord kan förändra människors liv. Uggadóttir, som vann pris som bästa regissör vid filmfestivalen i Sundance, har skapat ett nervkittlande drama där den enskilda människan ställs mot regelsystemet.

Tisdag 6 november 19.00
Titel: En fantastisk kvinna
Regi: Sebastián Lelio
Chile 2017 – 1 tim 40 min – Tillåten från 15 år
Marina, en ung transkvinna i Santiago de Chile har en relation med Orlando, en äldre man som plötsligt dör. Istället för att få sörja sin älskare måste Marina kämpa för sin rätt att vara sig själv, både mot myndigheterna och Orlandos familj. Årets Oscar för bästa utländska film.

Tisdag 13 november 19.00
Titel: Trädgårdsgatan
Regi: Olof Spaak
Sverige 2017 – 1 tim 48 min – Tillåten från 15 år
I samband med en begravning träffas Eric och Elin igen efter flera år. De minns hur de tillbringade en sommar tillsammans som barn med varsin missbrukande förälder. De två barnen knöt ett skört vänskapsband samtidigt som de vuxnas relation stormade fram och tillbaka.

Tisdag 20 november 19.00
Titel: The Florida Project
Regi: Sean Baker
USA 2017 – 1 tim 51 min – Tillåten från 11 år
Sexåriga Moonee bor med sin unga ensamstående mamma på ett ruffigt Florida-motell. De har alltid ont om pengar, men världen är ändå en underbar plats där bara fantasin sätter gränser för lek. Den bistre motellskötaren Bobby ömmar under ytan för Moonee och hennes kompisar, som ständigt skapar huvudvärk för sin omgivning.

Tisdag 27 november 19.00
Titel: Happy End
Regi: Michael Haneke
Frankrike 2017 – 1 tim 47 min – Tillåten från 15 år
Den 13-åriga Eve flyttar till sin pappa efter att mamman överdoserat antidepressiva tabletter. En flytt från en dysfunktionell familj till en annan. Isabelle Huppert briljerar i sin roll som Anne, som framgångsrikt styr familjeföretaget. Filmen väver kreativt ihop olika relationer och konflikter över generationerna i överklassfamiljen.

Tisdag 4 december 19.00
Titel: Mot solnedgången
Regi: Naomi Kawase
Japan 2017 – 1 tim 41 min – Tillåten från 7 år
Vi möter en ung kvinna som syntolkar film. Inläsningen testas i en grupp synskadade och där träffar hon en medelålders fotograf som håller på att förlora synen. Han kritiserar inläsningen men hon blir nyfiken och de börjar träffas. En vacker film om livets solnedgång och om ljus som försvinner.

Tisdag 11 december 19.00
Titel: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Regi: Martin McDonagh
USA 2017 – 1 tim 55 min – Tillåten från 15 år
I amerikanska södern har en tonårsflicka blivit våldtagen och mördad. Hennes mamma, Mildred, är ursinnig på polisen som hon tycker inte gör något. Mildred tar till drastiska metoder för att provocera fram en reaktion. En mångbottnad film som tar med publiken på en omtumlande resa. Oscar för bästa kvinnliga huvudroll och bästa manliga biroll.

Biljetter: säljs i kassan 30 minuter före varje föreställning

 

Detaljer

Datum:
4 december, 2018
Tid:
20:00 - 22:00
Biljettinfo:
varbergsfilmklubb.se
Pris:
50:-
Evenemangskategori:
Evenemangsetikett:
,

Plats

Bio Capitol
Västra Vallgatan 4, Varberg,

Arrangör

Varbergs Filmklubb
Webbplats:
www.varbergsfilmklubb.se

DELA:

Share on LinkedInShare on StumbleUponPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook