Scen & Musik

Sommaropera i Varberg – Enleveringen ur Seraljen

Sveriges nyaste operasatsning sker i Varberg. Missa inte chansen att se opera på högsta nivå när tre exklusiva föreställningar av Wolfgang Amadeus Mozarts älskade Enleveringen ur Seraljen sätts upp och skräddarsys till Varbergs Teater.

Konstanze och hennes vänner har tillfångatagits och sålts till en furste i ett främmande land, deras liv och öden ligger nu helt i deras händer. Fursten, Pascha Selim har makten att ta vem han vill men hans känslor för Konstanze har förtrollat honom och allt han begär är nu hennes kärlek. Konstanzes trolovade Belmonte bestämmer sig för att frita sin älskade och hennes vänner och under nattens beskydd förbereds deras flykt (enlevering) från furstens seralj. Men kommer Belmonte försent, kan människans känslor kontrolleras, är Konstanze verkligen villig att lämna Pascha Selim och kommer de att lyckas?

Mozarts Enleveringen ur Seraljen är en briljant berättelse om människans komplexa känsloliv, en opera om maktbegär, kulturkrockar och förlåtelse där våra fördomar och antaganden om individens natur utmanas och omkullkastas. Upplev Mozarts sprakande och förtrollande musik framfört av några av Sveriges främsta operasångare, ackompanjerat av Opera Warberg Kammarorkester samt med Varbergs Kammarkör framträdande som operakör.

Medverkande: Sanna Gibbs, Thomas Volle, Sofie Asplund, Wiktor Sundqvist, Daniel Sheybani, Erik Rosenius

Dirigent: Andreas Eriksson Hjort

Regi: Mattias Palm