Scen & Musik

Pop på Varbergs Teater: Jonathan Johansson

På Varbergs Teater har människor drömt sig bort, förfärats, förundrats och njutit av teater och musik sedan år 1895. Under våren 2018 kan du luta dig tillbaka i mjuka, röda sammetsfåtöljer till tonerna av några av Sveriges främsta popartister. Först ut är stjärnskottet Sarah Klang följt utav Jonathan Johansson och avslutas med en ännu hemlig akt.

Jonathan Johansson har sedan debuten 2008 byggt musikaliska monument av livets obekväma spektakel – och med dessa blivit en given, älskad och nödvändig del av landets musikscen. Efter ett succéartat 2017 kommer han till Varberg i trioformat, redo att framföra sina låtstycken i deras naknaste och mest ärliga form.

Jonathan Johansson är den svenska popens ledsagare mellan det ljusa och det mörka. Mellan nattsvart sorg och solig eufori har han skapat ett eget universum och cementerat sin position som en av landets främsta leverantörer av briljant pop. Sedan 2015 och släppet avfantastiska ”Lebensraum!” har Johansson varit som pånyttfödd – färgglad, funkig och lika delar smart som rolig. Samtidigt har han behållit den viktigaste kvaliteten hos sitt gamla jag: han gör popmusik med ett varmt bultande hjärta.

Istället för att bjuda upp till euforisk dans som han vanligtvis gör, kommer Johansson denna gång spela framför en sittande publik – ett perfekt tillfälle att på djupet ta in och uppleva en artist. Räkna med att få lösa biljett till samma känslomässiga bergochdalbana som vanligt, men i en mer koncentrerad och genomärlig form.

“Planen är en scen fylld med instrument. Att vi ska förflytta oss för att hitta varje låts bästa instrumentering. Sångerna ska kläs ner för att lättare…lyfta – hybris i vanlig ordning alltså, men med Emmanuel Hailemariam och Mats Sandhal med mig känner jag mig lugn. Jag tänker babbla också, dra nåra skämt.

Mvh, JJ”

Info och biljetter:
Från 18.00 är du välkommen till övre teaterfoajén som ligger i anslutning till teatern för något att äta eller dricka innan konserten, det blir mingel och musik. Allt för att komma i rätt stämning!
Biljetter köper du här eller i receptionen på Kulturhuset Komedianten, på Engelbrektsgatan 7 i Varberg.

Tillgänglighet:
Du bokar rullstol och ledsagarplats via Telefon:0340-88600. Lokalen är utrustad med hörslinga och stor toalett finns i anslutning till teatern.

26 april, 2018

Kulturhuset Komedianten