Utställningar

Love City – Pascale Marthine Tayou

4 / 2 – 30 / 4 @ Varbergs Konsthall

Varbergs Konsthall har bjudit in den internationellt kända konstnären Pascale Marthine Tayou för en omfattande separatutställning. Utställningen Love City är specialgjord för Varbergs Konsthall och är till stora delar producerad på plats för att skapa en unik och rumslig installation där konsthallens rum förvandlas.

Pascale Marthine Tayou är född 1966 i Nkongsamba, Kamerun. Han bor idag i Ghent, Belgien och Yaoundé, Kamerun. Lika svårt som det är att knyta konstnären till en specifik kultur eller plats, är det att placera hans konst inom ett särskilt konstnärligt uttryck eller frågeställning. Tayous arbeten sträcker sig över installation, skulptur, video och teckning och binder samman skilda platser och människor. Pascale Marthine Tayou har medverkat i många prestigefulla utställningar som t ex. Venedigbiennalen och Documenta.

Öppettider tisdag – torsdag 12 – 17, fredag – söndag 12 – 16
Öppna visningar tisdagar och lördagar 12:30.

Pressbilder:
Bild 1 | Bild 2 | Bild 3 | Bild 4
Foto: Martín Mejía Rugeles

IN ENGLISH:

Varbergs Konsthall has invited the internationally renowned artist Pascale Marthine Tayou to create an extensive solo exhibition. The exhibition Love City is made specifically for Varbergs Konsthall and large parts have been produced on site to create a unique and spatial installation which transforms the gallery space.

Pascale Marthine Tayou was born 1966 in Nkongsamba, Cameroon. He currently lives in Ghent, Belgium and Yaoundé, Cameroon. It is just as difficult to link the artist to a distinct culture or place, as it is to place his art within a specific artistic expression or topic. Tayou’s works span over installation, sculpture, video and drawing and connect different places and people. Pascale Marthine Tayou has participated in many prestigious exhibitions such as the Venice Biennale and Documenta.

Opening Hours Tuesday – Thursday 12-17
Friday – Sunday 12-16

Guided tours open to the public Tuesdays and Saturdays 12:30 (in Swedish).
Free Admission

Press images:
Image 1 | Image 2 | Image 3 | Image 4
Photo: Martín Mejía Rugeles

Bebisvisningar

För dig med barn upp till 1,5 år 10:30-11:00

8/2, 1/3, 22/3, 13/4, 4/5, 25/5

Öppen verkstad lördagar

12.30-15:00 drop in

På en vägg växer ett träd fram, vad finns det på grenarna? Rita, klipp ut och sätt upp. Vad händer i luften? Rita på glaset! För alla familjer på egen hand.

Öppen konstverkstad söndagar

12:30-15:00 drop in

Varannan söndag är det workshop som leds av en konstpedagog. Teknikerna varierar mellan helgerna, bland annat bygger vi med sugrör eller gör masker. För mer information om datum och innehåll, se varbergskonsthall.se

Kontaktperson och ansvarig för Varbergs Konsthall