Scen & Musik

  • Evenemanget har varit.

Parkettmusiken: Jazzdagarna, The Splendor

31 / 7 @ Varbergs Teater

The Splendor är en jazzkvartett med tentaklerna utåt, taggarna inåt och med ett outtröttligt intresse för alla små detaljer i musiken som gör varje konsert till ett eget universum. På samma sätt som en fläck på vindrutan får dig att se åt ett nytt håll och en sten i skon ger dig en ny gångstil är smutsen, de otippade tonerna och de ögonblickliga infallen viktigast när The Splendor gör musik. Utifrån korta teman eller längre kompositioner bygger kvartetten sin musik genom improvisation och ett förhållningssätt som är fritt och nyfiket. Resultatet blir magisk, innovativ och spirituell vildjazz.

The Splendor består av några av Sveriges mest välrenommerade musiker som ständigt är aktuella i en mängd olika projekt.

Sedan debuten har The Splendor turnerat i Sverige , Europa, USA och Kanada och släppt tre kritikerrosade skivor, Sound of Splendor (2008), Delphian Palace (2011) och Forest (2014). Samtliga blev nominerade till Manifest-priset i kategorin årets jazz.

Albumet Forest är för övrigt ett av Kirk Hammets (gitarristen i Metallica) absoluta favoritalbum, det avslöjade han i en intervju i samband med att Metallica mottog Polarpriset 2018.

Lisen Rylander Löve – saxofon
Fabian Kallerdahl – piano
Josef Kallerdahl – bas
Lars ”Lade” Källfelt – trummor

Till varje konsert släpps ett begränsat antal biljetter till den fysiska konserten på Varbergs teater. Totalt får 50 personer vistas i lokalerna inklusive personal och artister. Det innebär att antalet bokningsbara biljetter kommer att variera. Biljetterna är kostnadsfria och släpps 18 juni klockan 08.00 på varberg.se/parkettmusiken.

Alla konserter kommer att livestreamas på youtube och på varberg.se/parkettmusiken. Njut av musik i sommarkvällen var du än befinner dig. Ingen förbokning eller inloggning krävs.

Detaljer

Datum:
31 juli
Tid:
19:00 - 20:00
Pris:
Gratis
Evenemangskategori:
Evenemangsetikett:
,
Webbplats:
https://www.varberg.se/parkmusiken

Plats

Varbergs Teater
Engelbrektsgatan 5, Varberg, Halland 432 41
Telefon:
0340-88600

DELA: