Scen & Musik

Paria – August Strindberg 15.00

12 / 8 @ Lilla Teatern

Det är sommar. På landet. På behörigt avstånd från stadens buller och trängsel, delar två män tillfällig bostad. De har båda sina hemligheter och skäl att vara där och under berättelsens gång mullrar åskan i fjärran.

När SPECT scenkonst sätter upp Strindbergs klassiska enaktare om Herr Y och Herr X som tillbringar några veckor på landet under en het sommar, läses pjäsen med en icke-heterosexuell blick och berättelsen får en inramning av drömsk förhistoria och efterspel.

Medverkar gör MAGDI SALEH, senast aktuell i “Vinnaren tar allt” på Malmö Stadsteater och i den mycket uppmärksammade “Jihadisten” på Göteborgs Stadsteater, och JOHAN SVENSSON, skådespelare och regissör. Johan är tillbaka i SPECT scenkonst efter två år på masterprogrammet i fördjupat skådespeleri vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, där han undersökt och vidareutvecklat de konstnärliga metoder han lärt känna i SPECT scenkonsts träningsforum för skådespelare.

– Det var något så mjukt i hela din person, du var så full av hänsyn, som endast den mest bildade kan ådagalägga; du bullrade aldrig, när du kom sent hem, gjorde intet väsen när du steg upp om morgnarna, förbisåg småsaker, böjde undan när det drog sig till konflikt — med ett ord, du var den fullkomlige umgängesvännen! – Ur Paria

På scen: Magdi Saleh och Johan Svensson
Text: August Strindberg m fl
Koncept & regi: Johan Svensson
Producent: Andreas Luukinen

Med stöd av Statens Kulturråd och Sensus.

Spelas även 18.00

12 augusti