Lyssna & Möt

Lunchföreläsning: Patrik Svensson om Ålevangeliet

OBS! På grund av högt biljettryck släpper vi nu ett antal föreläsningsbiljetter (lunch ingår ej i dessa). Föreläsningen är flyttad till Varbergs Teater och startar vid 12.30.

För de som köpt lunchbiljett så serveras lunchen i Lilla Teatern klockan 12.00.

Vinnaren av Augustpriset 2019 i den facklitterära klassen, Patrik Svensson, kommer till Varbergs stadsbibliotek för att berätta om sin bok “Ålevangeliet”.

Hur mycket kan man veta om en ål? Eller om en människa?
“Ålevangeliet” är en bok om världens mest gåtfulla fisk. En fisk som gett upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen, det som kallas ”ålfrågan”. En fisk som alla från Aristoteles till Sigmund Freud försökt förstå sig på, utan att lyckas. Och som nu dör ifrån oss, i mångt och mycket fortfarande en gåta.

Men Ålevangeliet är också en bok om författaren och hans far och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde, livet och hur det bör levas. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden.

Föreläsningen sker i samarbete med den litterära scenen Forum för poesi och prosa och Region Halland.

6 mars
100kr