Utställningar

Lia Diaz – Mexican Roots, life and dreams through my eyes and veins

27 / 10 – 27 / 11 @ Utställningsplatsen, entréplan

Inspiration till sina teckningar och tavlor finner Lia Diaz i sina Mexikanska rötter, traditioner, färger och bildspråk, och hennes skapande utgår framförallt från idéer baserade på sina egna personliga tolkningar av sina drömmar och livserfarenheter. Dessa tolkningar genomgår sedan en metamorfos från tanke till handling som synliggörs i hennes konst, vilken inte alltid är med rent traditionella Mexikanska attribut utan med Lias egna personliga uttryckssätt ur sitt Mexikanska arv.

Lia använder för sin konst främst i en blandning av bläck, blyerts och pastell, men även i andra tekniker såsom akryl och olja.

Lia Diaz är född och uppvuxen i Mexiko City men har därifrån gjort sin resa i tid och rum via Spanien till Göteborg där hon nu lever och verkar.

Hon har genomgått kurser på ”Instituto Nacional de Bellas Artes” i Mexiko City, och senare även enstaka kurser med erkända konstnärer i Mexiko samt i Spanien, men är i övrigt autodidakt.

Lia  har genom sin utbildning och profession bl a haft tillfälle att jobba på ”The National Museum of Anthropology and History” i Mexiko City, och senare haft ett ett flertal utställningar såväl i Mexiko som i Spanien, samt efter sin flytt till Sverige även i Stockholm.

Börjar:
Slutar: