Lyssna & Möt

Kulturfrukost: Vad kan vi äta från havet? Catxalot berättar om tång.

17 / 2 – 17 / 2 @ Evenemangsplatsen, övre plan

Börja dagen med en energigivande, lärorik och roande stund. Under 2018 handlar Kulturfrukost bland annat om mat, tång och fotokonst. Frukost serveras från 09.30, programmet börjar kl 10.00 och pågår ca 1h. Vi håller till på Kulturhuset Komedianten  där vi denna gång kommer att få möta tångexperterna Catxalot. Frukostbuffén är skapad av Tovedals Kafé och det finns laktos och glutenvänliga alternativ.

Vad kan vi äta från havet? Varbergs kust är full av läckerheter många av oss inte testat innan. Lär dig mer om alger och tång, vilka sorter du kan äta, vart du hittar dem och hur du tillagar dem med tångexperterna Linnea Sjögren och Jonas Pettersson från Catxalot. Föreläsningen avslutas med en paneldiskussion med lokala krögare, för vad kan få fler att välja grön mat från havet på tallriken i Varberg?

100:-

Evenemangsplatsen, övre plan