Lyssna & Möt

Kulturfrukost: Samba-takter med Simone Moreno

11 / 11 @ Evenemangsplatsen, övre plan

Det finns få saker som går upp mot en lång helgfrukost, kanske är det nybakt bröd och en extra stor kopp kaffe du föredrar?
Kulturfrukost är ett perfekt sätt att starta dagen på, en dos kultur och en härlig buffé med kaffe, mackor och annat gott.
Från kl 09.30 är du välkommen att slå dig ner för frukost och kl 10.00 börjar programpunkten. Allt ingår i entrén på 60 kr!

Simone Moreno kallas ofta Sveriges egna sambadrottning, hon har turnerar flitigt runt i Skandinavien, Europa och världen med sitt band Os Lourinhos.  De har en helt egen mix av afrobrasiliansk pop, reggae, soul, samba och nordiska influenser. Simones modersmål är portugisiska men med sig till Varberg har hon också en samling av sina favoritsånger på svenska av bland annat Kent och Cornelis Vreeswijk.

Mest känd är Simone Moreno kanske för Timbuktu-duetten “Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, men hon har även varit med i Melodifestivalen med låten “Aiayeh”. Hon har sjungit för både Paul Simon och Gilberto Gil på Polarpriset, synts i Håkan Hellström-filmen Känn ingen sorg och teve-hyllat Drottning Silvia, som fyllde 70 år. Vi kan se fram emot en kryddstark och färgsprakande kulturfrukost som avslutning på denna säsong.

Arrangeras i Samarbete med Region Halland.

60:-

Evenemangsplatsen, övre plan