Lyssna & Möt

Kulturfrukost – Modeslavar med Tobias Andersson Åkerblom

16 / 9 @ Evenemangsplatsen, övre plan

Om den globala jakten på billiga kläder.

Journalisterna Moa Kärnstrand och Tobias Andersson Åkerblom har under nästan tre års tid granskat svenska klädföretag och deras tillverkning i Asien och tillsammans skrivit boken Modeslavar. Det är en reportagebok som följer de svenska klädföretagens resa från efterkrigstidens Borås till de nya låglöneländerna i Asien, för att ta reda på hur våra kläder kan fortsätta att vara så billiga trots att andra varor och tjänster blir dyrare. Längs vägen blottlägger författarna konsekvenserna av den affärsmodell som går ut på att pressa kostnader: miljöförstöring och brott mot mänskliga rättigheter, lagar och internationella konventioner. De undersöker också klädföretagens ekonomi för att ta reda på vart pengarna som genereras tar vägen och hur klädindustrin skulle kunna bli mer hållbar.

Biljettpriset inkluderar frukost. Frukosten serveras från 09.30.

Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet och Naturskyddsföreningen

Biljetter: här eller på Stadsbiblioteket 0340 – 886 00