Scen & Musik

Kulturfrukost med Les Poules à Colin

13 / 5 @ Evenemangsplatsen, övre plan

Det finns få saker som går upp mot en lång helgfrukost,  kanske är det nybakt bröd och en extra stor kopp kaffe du föredrar?
Oavsett om du vill äta favoritfrallan hemma eller köpa ett frukostpaket från Tovedals Kafé är du välkommen på Kulturfrukost, ett perfekt sätt att starta dagen på!

Lördagen den 13 maj välkomnar vi det Kanadensiska bandet Les Poules à Colin:

Med ett namn taget från en populär traditionell sång är Les Poules à Colin en ny tappning på ett beprövat recept – fem barndomsvänner, som fortfarande bor på samma gata, delar en historia av musicerande och familjeband. Les Poules är en dynamisk och kreativ grupp som får människor att vända på sina huvuden vart de än går. Musiken har formats utifrån en grund i Québecks folkmusik, präglad av intryck från den internationella scenen och lokala pubar med slamriga kök. Gruppens sound är en sömlös blandning av deras starka folk- uppfostran och nordamerikanska influenser som sträcker sig från gamla tiders till jazz till dagens musik. Fiol, gitarr, bouzouki, banjo, mandolin, piano, bas och foot stomp bildar en rik och varierad grund för uppfinningsrika arrangemang.

Trots att bandet är väldigt ungt har de redan spelat tillsammans i mer än sex år. De har spelat på stora arenor i Kanada och USA, såsom The Winnipeg Folk Fest, Festival de la Chanson de Tadoussac, Chants-de-Vielles, Festival Mémoire et Racines, Celtic Connections och POP Montreal. Det här är ett band med framtiden för sig och ett tillfälle som inte får missas.

Arrangeras i samarbete med Kultur i Halland.

Medlemmar:
Sarah Marchand / Béatrix Méthé / Éléonore Pitre / Marie Savoie-Levac / Colin Savoie-Levac

Praktiskt:
Frukostpaket köper den som vill till en kostnad av 100 kr, serveras från kl  9.00. Förboka gärna genom att köpa en biljett eller ringa till Stadsbibliotekets reception.
Det är fri entré men begränsat antal platser, så kom i tid!
Evenemangsplatsen ligger på andra våningsplanet i  Kulturhuset Komedianten, det finns både trappa och hiss.

Event Categories:

Evenemangsplatsen, övre plan