Scen & Musik

  • Evenemanget har varit.

Kulturfrukost: Osebol – en föreställning om en by med Marit Kapla och Martin Hederos

15 / 2 @ Evenemangsplatsen, övre plan

 

Obs! Frukostbiljetterna är nu slutsålda, men vi har släppt ett mindre antal lyssnarbiljetter som enbart gäller för konserten. Dessa finns att köpa via biljettlänken nedan eller i Stadsbibliotekets reception (0340-88600)

 


 

Med osviklig känsla och respekt skapar Marit Kapla ett helt universum av sitt litterära reportage om Osebol. Enskildas vittnesmål blir till lyriska sånger där olika röster varvas. Talet om platsen speglar både smärtsam förändring och oviss framtid. Glesbygdens och världens öden gestaltas genom livet i en värmländsk by” – Augustprisets motivering till priset för Årets skönlitterära bok

Osebol är en by vid Klarälven i norra Värmland. Boken som delar byns namn är ett 800-sidors storverk där Marit Kapla intervjuat så gott som alla byns cirka 40 vuxna invånare. Resultatet kan beskrivas som ett polyfont diktverk, en kör av erfarenhet. Människors sorg, glädje, oro och humor färgar en mångfacetterad, personlig och levande gestaltning av svensk – och global – nutidshistoria. De specifika livsödena blir till en allmängiltig berättelse om vårt land. En by får representera vår samtid.

I ”Osebol – en föreställning om en by” möter Kaplas text Martin Hederos musik i ett unikt scenkonstverk. Martin Hederos är precis som Marit Kapla uppväxt i en värmländsk by. Han har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, men är kanske mest känd som medlem i internationellt erkända The Soundtrack of Our Lives. Han betraktas allmänt som en av våra främsta pianister. Martin Hederos har nu inspirerad av Osebols text skrivit pianokompositioner på temat ”platser”.


Frukost serveras från 09.00

Biljetter: här eller på Stadsbiblioteket 0340 – 886 00

 

 

 

 

Detaljer

Datum:
15 februari
Tid:
09:00 - 11:00
Biljettinfo:
kulturhusetkomedianten.se
Pris:
100:-
Event Categories:
,
Evenemangsetikett:
, ,

Plats

Evenemangsplatsen, övre plan
Engelbrektsgatan 7, Varberg, 432 41 Sverige
Telefon:
0340-880 00

Arrangör

Kulturhuset Komedianten
Telefon:
0340-886 00
E-post:
Webbplats:
kulturhusetkomedianten.se

DELA: