Scen & Musik

  • Evenemanget har varit.

Kulturfrukost – Kristian Anttila

12 / 9 @ Varbergs Teater

Kristian Anttila debuterade 2003 och har sedan dess släppt 7 studioalbum via allt från världens största skivbolag Universal till egen utgivning, haft ett tjugotal låtar i rotation på P3 (“Smutser”, “Magdalena (Livet före döden)”, “Västra Frölunda”, “Säg Nej Till Mig” osv), haft med låten “Oceaner” i Volvo-reklamen 2017, gjort dryga 800 spelningar över hela världen och samarbetat med artister som Sylvia Vrethammar, El Perro Del Mar och Olle Ljungström. 2018 blev Kristian tilldelad Ingmar Bergman-stipendiet och Konstnärsnämndens Arbetsstipendium.

Konceptet är enkelt – en gitarr, en röst och en samling nutida svenska popklassiker. De avskalade konserterna ger en ny sida av Anttila – friare och mer berättande. Där hans kollegor skalar upp med större ljudbilder och större produktioner, letar han, sin vana trogen, sig åt andra hållet och tittar på låtarna och artistskapets kärnor. En motsträvig artist som alltid gått sin egen väg. Vintern 2016 släpptes “Rum 4 Avd. 81”, ett album som snabbt blev hyllat av en enig kritikerkår som Kristian bästa hittills i karriären och nominerades senare till Gaffa-priset för ”Årets svenska pop”, ”Årets svenska soloartist” och ”Årets svenska album”.

9:00 Frukost 10:00 Konsert med Kristian Anttila på Varbergs Teater. För att frukosten ska kännas säker sprider vi ut alla på evenemangsplatsen och övre teaterfoajén. Biljetterna till konserterna säljs onumrerade, personal hjälper publik på plats för att kunna sprida ut publiken i salongen. Därefter fortsätter evenemanget på Varbergs Teater i vilken vi har möjlighet att sprida ut publiken så att vi kan hålla avstånd.

 

Detaljer

Datum:
12 september, 2020
Tid:
09:00 - 11:00
Pris:
:-150
Evenemangskategori:
Evenemangsetikett:
,

Plats

Varbergs Teater
Engelbrektsgatan 5, Varberg, Halland 432 41
Telefon:
0340-88600

Arrangör

Kulturhuset Komedianten
Telefon:
0340-886 00
E-post:
Webbplats:
kulturhusetkomedianten.se

DELA: