Lyssna & Möt

  • Evenemanget har varit.

Kulturfrukost: Karin Smirnoff

19 / 1 @ Evenemangsplatsen, övre plan

Vid årets första Kulturfrukost möter ni författaren Karin Smirnoff.

Karin Smirnoff debuterade som författare hösten 2018 med romanen ”Jag for ner till bror”, som även nominerades till Augustpriset i kategorin Årets svenska skönlitterära bok. Smirnoff är född 1965, bosatt i Piteå och har tidigare arbetat bland annat som fotograf och journalist. Hon äger även en trävarufirma, har varit karateinstruktör, jobbat inom restaurangbranschen och på systembolaget. ”Jag for ner bror” kom till under en skrivarutbildning vid Lunds författarskola och Karin Smirnoff skriver nu på en fortsättning.

”Jag for ner till bror” har en alldeles egen ton, berättat på ett säreget språk med inslag av både dialekt och det Smirnoff själv kallar ”bondska”. Boken utspelar sig i Västerbotten i det lilla samhället Smalånger, i en miljö långt från det urbaniserade Sverige som utgör bas i många svenska romaner. Bokens huvudperson heter Jana Kippo och hon återvänder till sin barndoms by för att stötta sin tvillingbror som inte mår bra. Karin Smirnoff säger så här om boken: ”Det är ett sammelsurium av sådant som är självupplevt och sådant som andra upplevt, förankrat i min barndomsmiljö. Det är fiktion, ingen självbiografi, men den bottnar ändå någonstans i verkligheten. En grundtanke är frågan om förlåtelse. Går det att förlåta allt, och hur viktigt är det egentligen?” Jana beskriver Karin Smirnoff så här: ”Jana är en flyktbenägen person, som ägnat större delen av sitt liv åt att fly undan. Hon är rädd för beroende och känslor. Hon har varit utsatt för mycket i livet, vilket gör henne ganska hårdhudad. Mellan varven är hon väldigt oempatisk och kategorisk. Hon är en rebell på sitt sätt, och jag håller på henne!”

Välkomna till en Författarfrukost där Karin Smirnoff kommer att berätta mer sitt skrivande och om rebellen Jana Kippo och alla de andra personerna som figurerar i ”Jag for ner till bror”.

Biljettpriset inkluderar frukost som serveras från 09.00

Detaljer

Datum:
19 januari
Tid:
09:00 - 11:30
Pris:
100kr
Evenemangskategori:
Evenemangsetikett:
,

Plats

Evenemangsplatsen, övre plan
Engelbrektsgatan 7, Varberg, 432 41 Sverige
Telefon:
0340-880 00

Arrangör

Kulturhuset Komedianten
Telefon:
0340-886 00
E-post:
Webbplats:
kulturhusetkomedianten.se

DELA: