Lyssna & Möt

  • Evenemanget har varit.

Kulturfrukost: Kanslibyrån

29 / 9 @ Evenemangsplatsen, övre plan

Kulturfrukost är tillbaka på Kulturhuset Komedianten!

Framför oss väntar fyra lördagmorgnar fyllda med spännande samtal och smarrig frukostbuffe.

Först ut är Kanslibyrån, för tillfället högaktuella med nya utställningen “Utrymningsplaner” på Varbergs konsthall (tillsammans med Frihetsförmedlingen). Den 29 september kommer du få chansen att höra mer om hur de arbetar med bland annat normativitet, byråkrati och kampen mot det rationella. Läs mer om Kanslibyrån nedan.

Biljetterna kostar som vanligt 100 kr, och då ingår frukost i priset. Samtalet börjar vid 10.00, och frukost serveras från och med 09.30
Passa på att boka din biljett redan nu, det brukar bli utsålt!


 

Kanslibyrån är en aktivistgrupp och en konstnärlig institution som består av konstnärerna Per-Arne Sträng och John Huntington. De för en kamp i vardagen där rationalitet, lydnad och effektivitet ifrågasätts med fokus på det irrationella, både som konst- och motståndshandling. Bland annat undersöks begreppet normal där de intresserar sig för hur normativitet fungerar som en effektiv kontroll av samhällsmedborgare ur ett konstnärligt, filosofiskt och ekonomiskt perspektiv. Andra ingångar som intresserar konstduon är moral på offentlig förvaltning och byråkrati som estetik vilka presenteras genom video, objekt och konstnärliga aktioner.

Konstnärerna har under 10 års tid etablerat ett aktionsarkiv där de genomfört totalt 513 aktioner. Varje handling har varit noga planerad och dokumenterad med syftet att bygga upp en samling av aktioner där de undersöker sin egen föreställning om vad som passar in eller inte, i samhället. Kanslibyrån skapar situationer som sticker ut från det som betraktas som normalt beteende. Uttrycket är subtilt och anspråkslöst och skådeplatsen för aktionerna är publika och offentliga miljöer men också personliga och intima ytor såsom hemmet, ateljén eller den egna kroppen.

I mars 2018 släpptes boken Aktionsarkivet med bilddokumentation från arkivet och texter av Annika Lundgren, Bengt af Klintberg och Kanslibyrån. I samband med lansering av boken och utställningen Utrymningsplaner på Varbergs konsthall, bjuds konstnärerna Per-Arne Sträng och John Huntington tillbaka till Varberg för att berätta om sina konstnärskap.

 

 

Detaljer

Datum:
29 september
Tid:
09:30 - 11:00
Biljettinfo:
kulturhusetkomedianten.se
Pris:
100:-
Evenemangskategori:
Evenemangsetikett:
, ,

Plats

Evenemangsplatsen, övre plan
Engelbrektsgatan 7, Varberg, 432 41 Sverige
Telefon:
0340-880 00

Arrangör

Varbergs Konsthall
Telefon:
0340-886 31
E-post:
Webbplats:
www.varbergskonsthall.se

DELA:

Share on LinkedInShare on StumbleUponPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook