Lyssna & Möt

Kulturfrukost: Från flygskam till tågskryt – FRAMFLYTTAT!

25 / 4 @ Evenemangsplatsen, övre plan

Obs! Vår medarrangör Region Halland har valt att flytta fram arrangemanget med tanke på de rådande omständigheterna. Nytt datum är ännu inte fastställt men kommer snart.

Vårens tredje Kulturfrukost bjuder på tågåkartips!

Susanna Elfors, grundare av Tågsemester.nu och Tågsemestergruppen på facebook, delar med sig av sin egen resa från flygskam till tågskryt. Hon ger också smarta tips för den som vill tågsemestra i sommar som handlar om allt från hur man bäst köper tågbiljetter till vilka rutter som är finast.

Susanna är teknologie doktor i samhällsplanering och miljö och har arbetat med hållbarhetsfrågor i 20 års tid. Sedan många år tillbaka har hon vetat att är helt ohållbart att flyga som vi gör idag. Därför startade hon Tågsemestergruppen på FB som har inspirerat 100 000-tals människor. Däribland infrastrukturminister Tomas Eneroth som nu gör historiska satsningar på tåg i Sverige och internationellt. Susanna har sedan 10 år tillbaka varit entreprenör inom hållbar stadsutveckling med fokus på hållbara hus. Numer jobbar hon med rullande hållbarhet på räls i företaget Kadunk som hon driver med kompanjonen Andreas Sidkvist. Målet är att göra tågresandet lustfyllt och folkligt.

Föreläsningen arrangeras i samarbete med Region Hallands lokala nämnd i Varberg.

Biljetter: 100 kr inklusive frukost, boka här eller i Stadsbibliotekets reception (0340-88600)
Frukost serveras från 09.00. Susanna Elfors börjar sin föreläsning 10.00.

100kr
, ,