Lyssna & Möt

Kultur och identitet – föreläsning med Khazar Fatemi

17 / 10 @ Lilla Teatern

Khazar Fatemi är utrikesjournalist och dokumentärfilmare. Hon jobbar framför allt för Sveriges Television, men rapporterar även för det amerikanska Huffington Post och CNN. 2016 visade SVT dokumentärserien ”Kultur i Farozonen”, där Khazar Fatemi som programledare bland annat besökte Syrien, Mali, Afghanistan Colombia, Irak och träffade människor som riskerar sitt liv för att rädda sin kultur och identitet. I serien försöker hon jämföra det hon ser och hör med sin värld för att se om hon kan förstå den bättre och säger att vi inte förstår hur lika vi är förrän vi verkligen börjar lyssna på varandra. Khazar Fatemi tillhör den kurdiska folkgruppen. Hon föddes i Iran men växte upp i Afghanistan och kom som flykting till Sverige när hon var 8 år gammal.

I Varberg kommer Khazar Fatemi att, utifrån filmklipp, prata om värdet att bevara en kultur och identitet och samtidigt använda sig av kulturen för att skapa gemenskap, förståelse och hopp.

Arrangeras i samarbete med Europa Direkt.

Fri entré - ingen föranmälan

Lilla Teatern