Scen & Musik

Jag är en annan nu

Ann Petrén och Frida Westerdahl i mor- och dotterdrama

Miriam är på väg till sjukhuset för behandling och på vägen besöker hon sin mamma Claire som opererat höften.

Claire pratar mest om sig själv, om sitt liv, om sin ålder, om att sluta röka. Att Miriam har cancer blir som en parentes, något hon inte riktigt tar in.

Men Miriam har bestämt sig – både för att överleva och att nå fram till sin mamma. Deras möten när Miriam är på väg till och från sjukhuset förändrar relationen mellan dem på djupet.

Ann Petrén och Frida Westerdahl gör rollerna som mor och dotter i Björn Runges livsbejakande och humoristiska drama. Ann Petrén och Björn Runge har samarbetat flera gånger tidigare, bland annat vann Petrén två guldbaggar för sina roller i Om jag vänder mig om (2003) och Happy End (2011) – båda regisserade av Runge, som själv vann två guldbaggar för den förstnämnda.

Produktionen är en samproduktion mellan Kulturhuset Stadsteatern och Riksteatern med ursprunglig premiär vid Kulturhuset Stadsteatern Stockholm.

Foto: Sören Vilks

Varbergs Riksteaterförening