Lyssna & Möt

  • Evenemanget har varit.

Kortfilmsdagen – barnvagnsbio

21 / 12 @ Lilla Teatern

Den 21 december är det årets kortaste dag och kortfilmsdagen. Kom och fira med oss på Kulturhuset Komedianten när Lilla Teatern förvandlas till en barnvagnsvänlig biosalong.
Här är det okej att krypa på golvet, somna i soffan eller sitta i vagnen. Det är okej att se en halv film eller stanna kvar under hela programmet, kom och gå precis som det passar dig och ditt barn. Fri entré och vi bjuder på filmiskt snacks!

Programmet är kurerat av Doc Lounge Varberg:

M Parent:  En kort dokumentär baserad på familjefoton och historier – 10 min.
Info: https://www.folketsbio.se/film/m-parent/

Moms on Fire: Om två höggravida mammor ligger på soffan och snackar. Barnen leker, katten tittar på och samtalet berör sexuell frustration och ovilja inför moderskapet – 14 min.
Info:  https://www.folketsbio.se/film/moms-on-fire/

Stay ups: Om en medelålders kvinna som återigen ska få nattligt besök av en yngre kille. Barnet är som vanligt i vägen. Joanna Rytel finkalibrerar sin drypande humor i en film om sexuell frustration under småbarnsåren – 11 min.
Info: https://www.folketsbio.se/film/stay-ups/

Mommy: En film av Milad Alamis. Om en ung kvinna vill trots mammarollen fortsätta hänga med sina kompisar och bjuder hem dem på fest. Medan festen snabbt blir allt vildare så gör dottern allt för att få sin mammas uppmärksamhet. I en icke moraliserande skildring ställs den ohälsosamma miljön mot kärleken mellan mor och dotter – 15 min.
Info: https://www.folketsbio.se/film/mommy/

Ambassadors wife: Av Theresa Traore Dahlberg som låter oss följa den Franska ambassadörens fru i hennes vardag i Ouagadougou. Hon drömde om att bli en berömd operasångerska men använder nu sången som en ventil för att överleva sin till synes priviligierade vardag. Filmen väcker frågor kring maktstrukturer, klass, postkolonialism och feminism på ett poetiskt, subtilt och förföriskt sätt – 19 min.
Info: https://www.folketsbio.se/film/ambassadors-wife/

Min börda: Kanske årets mest hyllade och prisbelönta kortfilm, Niki Lindroth von Bahrs framtidsdystopi. Ett köpcentrum vid en stor motorväg utgör platsen för en apokalyptisk musikal. Formsäker animation till auto-tune musik framförd av Klungan. Om befrielse genom den stora katastrofen – 15 min.
Info: https://www.folketsbio.se/film/min-borda/

Vi bjuder på filmiskt snacks!

Arrangeras i samarbete med Doc Lounge Varberg & Svenska Filminstitutet.

Detaljer

Datum:
21 december, 2017
Tid:
10:00 - 11:30
Biljettinfo:
Fri entré - drop in!
Evenemangskategori:
Evenemangsetikett:
, ,

Plats

Lilla Teatern
Engelbrektsgatan 7, Varberg, 432 41 Sverige
Telefon:
0340-880 00

Arrangör

Kulturhuset Komedianten och Doc Lounge Varberg
Telefon:
0340-886 00

DELA:

Share on LinkedInShare on StumbleUponPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook