Utställningar

Hjärta spel – en hyllning till spelkulturen

14 / 9 – 6 / 1 @ Varbergs Konsthall

Dataspel har länge stått i kulturens skamvrå men i takt med att spelmediet blivit en etablerad nöjesform har vi också kunnat se en förändring i spelens kulturella värde. Inte minst tack vare en yngre generation kreatörer och konstnärer som inspirerats av den kulturform de själva växte upp med – dataspelen.

I Hjärta spel finner du målningar, illustrationer, interaktiva konstspel, hantverk och installationer som alla har en koppling till dataspelens värld.

Hjärta Spel är producerad av Datamuseet IT-ceum c/o Östergötlands museum, Hjärta spel visades på Östergötlands museum hösten 2012 och Tekniska museet 2013.

Börjar:
14 september, 2013 @ 12:00