Scen & Musik

  • Evenemanget har varit.

Frida Selander, support: Ellen Sundberg

28 / 2 @ Lilla Teatern

Frida Selander – När du går på känsla är du alltid i tid

OBS! Arrangemanget är flyttat till Lilla Teatern istället för Varbergs Teater OBS!

Frida Selander är sing-and-songwritern som inte lämnar någon oberörd. Med sina poetiska texter och fina melodier kliver hon rakt in i våra hjärtan. I den här personliga föreställningen får du följa med Frida på en upptäcksfärd bland regnbågar, spindlar, trasiga krukor, strömavbrott och tårar.

Musiken i föreställningen kommer från hennes senaste album med samma namn, ”När du går på känsla är du alltid i tid”. Ensam med sin gitarr gör Selander en musikaliskt avskalad föreställning, där hon tillåter sig själv att ta fram sin filosofiska och berättande sida. Med rösten och texterna i fokus berättar hon historier om förgänglighet om att öppna sitt hjärta och om det mest ömtåliga i människor. Hur vi ibland måste gå till fantasin för att hitta svaren vi söker i det som kallas
verkligheten.

MEDVERKANDE

Av och med: Frida Selander
Koreografi och regiöga: Björn Säfsten
Scenografi: Eva Marklund
Ljudproducent: Oskar Sandlund
Ljus- och ljudautomatisering – Erik Rosales
Stylist: Monika Kichau
Sångpedagog – Johanna Edlund

Förband: Ellen Sundberg sjunger Kjell Höglund

Support för kvällen blir Ellen Sundberg med band. De kommer att bjuda sina väldigt uppskattade tolkningar av Kjell Höglund.

För några år sedan var Ellen Sundberg med på en Kjell Höglund- hyllning i samband med Storsjöyran. Inspirerad av detta gjorde Ellen en djupdykning i Höglunds produktion och hittade en fantastisk låtskatt. Texter som är filosofiska, politiska och djupt allmänmänskliga. Poetiska och samtidigt raka och självklara. Många av dem skrivna för 30-40 år sedan men förbluffande aktuella än idag.

Många har längtat efter att höra Ellen sjunga på svenska och nu har hon spelat in ett helt album med Kjell Höglunds sånger. Och trots alla olikheter mellan Kjell och Ellen, i ålder, kön och säkert mycket annat, lyckas hon på ett helt obesvärat och naturligt sätt göra sångerna till sina.

Med som komp- och medmusiker följer Northern Indians från Piteå. Duon som har gjort över 150 spelningar över hela landet och bl.a spelat förband till Doug Seegers vid ett flertal tillfällen samt var en av akterna på 2017 års upplaga av den rullande festivalen Rolling Rotsy Revue

PRAKTISK INFO

Längd: cirka 75 minuter
I lokalen finns hörslinga och rullstolsplatser

 

Detaljer

Datum:
28 februari
Tid:
19:00 - 21:00
Evenemangskategori:
Evenemangsetikett:
,

Plats

Lilla Teatern
Engelbrektsgatan 7, Varberg, 432 41 Sverige
Telefon:
0340-880 00

Arrangör

Kulturhuset Komedianten
Telefon:
0340-886 00
E-post:
Webbplats:
kulturhusetkomedianten.se

DELA: