Lyssna & Möt

Föreläsning: Nicholas Ringskog Ferrada-Noli

17 / 8 @ Lilla Teatern

En introduktion i att lyssna på klassisk musik.

Klassisk musik är en tusenårig skattkammare, var börjar man? Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, musikjournalist på Dagens Nyheter, har skrivit en guidebok för den ovane till nya musikaliska världar. Han presenterar sina egna favoriter och ger ingångar till hur vi kan ta till oss musiken.

Framför allt vill han avdramatisera bilden av den klassiska musiken som någonting upphöjt och svårtillgängligt för att njuta och beröras behövs inga expertkunskaper.

Den andra musiken är ingen historielektion, i stället presenteras verk och tonsättare från olika tider genre för genre: med början i solomusiken för piano, vidare till kammarmusiken och fram till de stora symfonierna. Det är lusten och lyssningsupplevelsen som är i centrum: hur musiken kan få oss att känna.

17 augusti
Fri entré - ingen föranmälan