Lyssna & Möt

Föreläsning: Bland presidenter, kungligheter och andra kändisar

Föreläsare: Fotograf Hasse Persson

Fotografen Hasse Persson var mellan åren 1967 och 1990 bosatt i New York med hela världen som arbetsfält. Han arbetade i första hand för Expressen och DN men har också publicerat sju böcker om USA. Hasse Persson har i sitt fotograferande bland annat följt sex amerikanska presidenter från Lyndon Johnson till George Bush. På nära håll har han dessutom bevakat många av vår tids största personligheter; som Muhammad Ali, Björn Borg, Ingemar Stenmark, Ingrid Bergman, Larry Hagman och Alfred Hitchcock. För att inte tala om självaste Kung Carl-Gustaf, som han genom åren följt på ”Eriksgator” runt om i USA. Nu berättar Hasse Persson ”sanningen” om sina fotografier i ett faktaspäckat och humorladdat bildspel.

Biljetter för icke medlemmar: här eller på Stadsbiblioteket 0340-886 00