Lyssna & Möt

  • Evenemanget har varit.

Eva Löwstedt – Traumat och ordet

30 / 10 @ Varbergs Konsthall

Vilka kan integrera en kännbar kris till ett rikt liv, utifrån sin erfarenhet av olika trauman? Begrepp som resiliens handlar om den process då en människa inte bara återställer sig utan i allra högsta grad erövrar ett liv med mening, kvalité och resurser, efter ett svårt trauma.

Eva Löwstedt är legitimerad psykolog, psykoanalytiker och specialist
i klinisk psykologi, verksam vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset såväl som egen privat praktik i Göteborg och Stockholm. Löwstedt är medlem i styrelsen för Göteborgs Kliniska Seminarium – ett forum för ordets klinik. De bedriver bland annat regelbundna seminarier och föreläsningar i ämnen som har betydelse för det kliniska samtalet. Detta bedrivs inom olika discipliner som exempelvis psykoanalys och medicin, och i samtalet vävs till exempel litteratur, konst och filosofi samman för att belysa olika frågeställningar.

Föreläsningen är en del av det publika programmet för utställningen ”DSM 6:66 – Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders” som är aktuell på Varbergs konsthall med konstnären Peter Eccher (f.1971, Göteborg). Han verkar i gränslandet mellan psykologi, oförklarliga fenomen och ritualer. I sin utställning väcker han frågor om strategier för mental överlevnad genom att undersöka olika medicinska traditioner och åkallande av övernaturliga krafter. I platsspecifik installation, teckning och artefakt gestaltas konstnärliga manualer för diagnostisering av mentala tillstånd.

Fri entré!

Utställningen ”DSM 6:66 – Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders” visas till och med den 5 januari 2020.

 

 

Detaljer

Datum:
30 oktober, 2019
Tid:
17:30 - 18:30
Pris:
Gratis
Evenemangskategori:

Plats

Varbergs Konsthall
Engelbrektsgatan 7, Varberg, 432 41 Sverige
Telefon:
0340-886 31
Webbplats:
www.varbergskonsthall.se

Arrangör

Varbergs Konsthall
Telefon:
0340-886 31
E-post:
Webbplats:
www.varbergskonsthall.se

DELA: