Scen & Musik

  • Evenemanget har varit.

Ebba Forsberg & Ångmaskinen

12 / 4 @ Varbergs Teater

Ebba Forsberg har arbetat som artist och musiker i 30 år. Hon började köra bakom gruppen Eldkvarn 1986 och har sedan turnerat med Ulf Lundell och Imperiet. Under ett par år var hon medlem i Traste Lindéns kvintett, där hon också spelade dragspel. Ebba skriver och producerar egen musik och det blev Madonnas skivbolag Maverick som plockade upp den fina debuten Been there.

På senare år har Ebba dock gjort mycket fina och kritikerrosade tolkningar. 2007 gjorde hon en skiva med Bob Dylan-låtar tillsammans med Mikael Wiehe. Två år senare kom en skiva med musik av Leonard Cohen och 2015 kom hennes tolkningar av Tom Waits. Den skivan blev grammisnominerad. Ebba bor numera i Nacka men växte upp i Västindien och Botswana, där hennes mammas man var anställd av FN. Till Sverige kom hon först som 20-åring.

Ångmaskinen har funnits i cirka tre år. Musikerna i bandet kommer från lite skilda håll men har samarbetat med många av våra folkkära artister som Robert ”Robban” Broberg, Lars Winnerbäck, Mats Ronander och Nils Landgren, för att nämna några, och det har då gällt enstaka spelningar, medverkan på turnéer, i TV/Radio och på plattor. Ångmaskinen har på senare tid samarbetat med såväl Ebba som med Jack Vreeswijk. Något som lett fram till ett utökat samarbete.

Ytterligare information: www.ebbaforsberg.com
Ytterligare information: www.angmaskinen.se

Missa inte: Förmingel med servering i Övre Teaterfoajén 18.00-19.00.

 

 

Detaljer

Datum:
12 april
Tid:
19:00 - 20:30
Biljettinfo:
kulturhusetkomedianten.se
Pris:
345:-
Evenemangskategori:
Evenemangsetikett:

Plats

Varbergs Teater
Engelbrektsgatan 5, Varberg, Halland 432 41
Telefon:
0340-88600

Arrangör

Ångmaskinen
Webbplats:
www.angmaskinen.se

DELA: