Mer kultur i Varberg

Digital föreläsning med Anna Karlsson: Läsa för att må bättre

9 / 11 @ Varbergs kommun

Biblioterapi, eller användningen av litteratur för att främja människors psykiska hälsa. Vad är det egentligen? Vad skiljer det från en vanlig bokcirkel och vilka böcker kan vi läsa för att må bättre? Anna Karlsson är litteraturvetare, författare och biblioterapeut som arbetar aktivt med biblioterapin som läs- och välmåendefrämjande verktyg. Hon berättar om biblioterapi som begrepp och hur samspelet mellan litteratur och samtal bidrar till bättre välmående.

Föreläsningen riktar sig till lärare, elevvårdspersonal och andra som möter unga i sin profession, men även andra som är nyfikna på biblioterapi. Föreläsningen är tillgänglig digitalt 9-23 november. Du får länk när du anmält dig.

Anordnas i samarbete med Region Halland och biblioteken i Halland och ingår i Psyklyftets utbud. Läs mer om Psyklyftets utbud här: https://www.regionhalland.se/kultur/kulturomraden/kulturochhalsa/psyklyftet/

, , ,