Utställningar

Dagens eko kvart i fem

29 / 9 – 16 / 12 @ Varbergs Konsthall

Catti Brandelius, Camilla Carlsson, Peter Johansson, Gunilla Klingberg, Ulrika Linder, Caroline Mårtensson, Sirous Namazi, Johan Tirén, Wessman & Sköld.

Utställningen Dagens Eko kvart i fem hämtar sin titel från Sveriges Radios nyhetsprogram, som sedan 1937 försett Sverige med dagliga nyhetssändningar. Ett program som skapat en punkt att samlas runt och diskutera det som händer omkring oss. I utställningen med samma namn blandas minnen och föreställningar om nationell och kulturell identitet med rapporter om rådande samhällstendenser. Platsen där våra grundläggande värderingar läggs, hemmet, spelar en central roll i utställningen. De medverkande konstnärerna belyser med vardagliga och igenkännbara objekt och material sociala såväl som ekonomiska och kulturella strukturer, normer och beteenden i förändring.

Curatorer: Anna Johansson och Jessica Segerlund

Börjar: