Utställningar

Cecilia Parsberg: Hur blir du en framgångsrik tiggare i Sverige?

30 / 9 – 10 / 1 @ Varbergs Konsthall

I Varberg, liksom på många andra orter i Sverige sitter det numera tiggande EU-medborgare utanför affärer och köpcenter. Deras närvaro påminner oss om vilka problem det europeiska välfärdsbygget står inför. Det offentliga samtalet om fattigdomen, ojämlikheten och rasismen i Europa har på allvar börjat ta fart – vilket samhälle vill vi ha och hur ska vi leva tillsammans? Vi vill föra samtalet upp på agendan även i Varberg genom att bjuda in konstnären Cecilia Parsberg till Varbergs Konsthall, Kulturhuset Komedianten.
Utställningen pågår till och med 10 januari 2016

Cecilia Parsberg är bildkonstnär och bosatt och verksam i Stockholm. Sedan januari 2011 doktorerar hon i ämnet fri konst genom konstnärliga forskarskolan i Umeå. Utställningen Hur blir du en framgångsrik tiggare i Sverige? som tidigare visats på Skövde konsthall och Kulturfrämjandet i Västerbotten är en del av hennes forskningsarbete. Cecilia Parsberg har tidigare arbetat i Johannesburg, Soweto, Palestina och Israel. Hon vill med sin konst öppna blicken och skapa möjliga handlingsutrymmen för konsten i samhället.

Öppettider: Tisdag-torsdag 12-17. Fredag-söndag 12-16.

VERNISSAGE lördag 3 oktober 14.00-16.00

Börjar: