Lyssna & Möt

Boksamtal – Shared reading: I vår tid av Ernest Hemingway

3 / 10 @ Hörnrummet, övre plan

Den 10 oktober är det dags för säsongens andra föreläsning inom Bildningsresan. Då kommer Ulf Cronquist, filosofie doktor i engelsk litteratur, och bosatt i Bua, att föreläsa om Ernest Hemingways berättarstil under vinjetten “Hemingways isbergsteknik”, en sparsmakad författarstil som han kom att likna vid ytan och djupet av ett isberg.

Ulf Cronquist kommer att ge ett speciellt fokus till texten “En mycket kort historia” som senare utvecklades till den berömda romanen Farväl till vapnen. Som en förberedelse inför Ulf Cronquists föreläsning träffas vi och provar på det som kallas “shared reading”. För att bekanta oss med Ernest Hemingways författarstil läser vi högt för varandra en eller två noveller ur Ernest Hemingways andra novellsamling I vår tid som kom ut 1925. Du behöver alltså inte ha läst novellsamlingen innan boksamtalet – det är snarare en fördel om du inte har läst den! Exemplar av boken finns på plats.

Fri entré - anmälan

Hörnrummet, övre plan