Lyssna & Möt

  • Evenemanget har varit.

OBS! NYINSATT! Bildningsresan: Fredrik Heintz

6 / 12 @ Lilla Teatern

Föreläsare: Docent Fredrik Heintz, lektor vid Institutionen för Datavetenskap, Linköpings universitet

Ämne: Artificiell intelligens – om självkörande bilar, intelligenta robotar och datorer som kan lära sig besegra mästarna i Go

Självkörande bilar, intelligenta robotar och datorer som kan lära sig besegra mästarna i Go – nyss var det science fiction-fantasier, nu förändras vår vardag och våra förväntningar på tekniken. Nya frågor föds, kan maskinerna bli medvetna om sig själva, kan de tänka? Kan de på sikt bli en fara för oss? I det här föredraget presenteras aktuella utmaningar, pågående forskning, och vart utvecklingen är på väg.

Fredrik Heintz är ordförande i Svenska AI-sällskapet, föreståndare för forskarskolan inom Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program (WASP) med mer än 110 doktorander och han är ansvarig för den internationella AI konferensen IJCAI-ECAI 2018 i Stockholm. Hans forskningsområden är artificiell intelligens och autonoma system. Han är också väldigt aktiv i utbildningsfrågor kopplat till införandet av programmering i grundskolan samt utbildning och fortbildning inom AI.

Foto: Robin von Post

 

 

Detaljer

Datum:
6 december, 2018
Tid:
18:30 - 19:30
Biljettinfo:
kulturhusetkomedianten.se
Pris:
0-60
Evenemangskategori:
Evenemangsetikett:
,

Plats

Lilla Teatern
Engelbrektsgatan 7, Varberg, 432 41 Sverige
Telefon:
0340-880 00

Arrangör

Stadsbiblioteket & Folkuniversitetet
Telefon:
0340-886 00

DELA: