Lyssna & Möt

Bildningsresan: Bengt Brülde – Hur bör vi handla?

6 / 9 @ Lilla Teatern

Är det moraliskt fel att inte köpa rättvisemärkt och ekologiskt varje gång vi handlar mat? Är det moraliskt fel att äta kött? Handelns utveckling och globalisering under de senaste årtiondena har inte enbart inneburit välståndsökningar, utan också medfört en del svåra moraliska dilemman så som de skenande ojämlikheterna mellan rika och fattiga länder, den globala miljöförstöringen och klimatförändringarna eller djurhållningen. Bengt Brülde, professor i praktisk filosofi, resonerar kring dessa frågar ur ett filosofiskt perspektiv. Han ger också konkreta råd och tips om hur man aktivt kan bidra till en bättre värld.

Arrangeras i samarbete med Folkuniversitet.

Lilla Teatern
Engelbrektsgatan 7, Varberg, 432 41 Sverige